Will Ferrell csak nem csinál viccet Ronald Reagan Alzheimer-kórjából

2016.05.01. 14:42

Úgy volt, hogy Ferrell elvállalja annak a filmnek a főszerepét, ami az egykori amerikai elnök Alzheimer-kórjáról szólt volna, de a bejelentést követő negatív reakciók miatt inkább visszakozott, bár a sajtósa hivatalosan csak annyit mondott, hogy nem írt alá semmit.

A Reagan-forgatókönyv csak egy volt a sok közül, amit Will Ferrellnek elküldtek, és amit fontolóra vett. A film egyáltalán nem az Alzheimer-kór kigúnyolásáról szól, de Mr. Ferrell ettől függetlenül nemet mondott rá.

Screen Shot 2016-05-01 at 14.08.40.png

A hollywoodi Black List, azaz Feketelista előkelő helyén álló könyv (ezen a listán azok a forgatókönyvek vannak rajta, amiket a szakemberek a legígéretesebbnek tartanak, de egyelőre senki nem forgatja le őket) szinopszisa egyébként ennyi:

Amikor Ronald Reagan Alezheimer-kórja elhatalmasodik rajta második elnökségének elején, egy ambiciózus gyakornok kapja a feladatot, hogy meggyőzze arról: ő csak egy színész, aki az elnököt alakítja egy filmben.

Hogy ennek alapján a film hogy nem lett volna az Alzheimerről szóló vicc, azt nem látjuk. Amint kiderült, hogy Ferrellt érdekli a film, Reagan lánya, Patti Davis levelet írt neki, amiben elég keményen kiosztotta, azt írva neki, hogy csak nem tud mindent erről a szörnyű betegségről, ha egy cseppet is viccesnek tartja.

Saját szememmel láttam, ahogy apámon, ezen a végtelenül bátor emberen egyszer csak elhatalmasodott a félelem, és remegő hangon jelentette ki a nappalinkban, hogy fogalma sincs, hol van éppen.

Ferrell nemcsak főszereplője lett volna a filmnek, hanem az egyik producere is. A filmtervet az amerikai Alzheimer-egyesület is elítélte.