Egy nagy stúdió passzolja az idei Comic-Cont

2016.05.02. 12:03

A 20th Century Fox stúdió idén nem jelenik meg a San Diegóban megrendezésre kerülő Comic-Conon, írja a The Wrap névtelen forrásra hivatkozva. A geekmennyországként is ismert  rendezvényen évek óta, szinte kötelező jelleggel, részt vesz minden fontosabb képregényből vagy számítógépes játékból készült, nagy költségvetésű film alkotója. Idén, az X-Men és a Deadpool filmeket is gyártó, 20th Century Fox úgy döntött, hogy a kalózkodástól való félelem miatt inkább kihagyja az egész kiállítást.

A Comic-Con ideje alatt egyszerre rengeteg minden történik, cosplay-versenyek, rajongói találkozók, ezért a stúdiók rengeteg pénzt kénytelenek elkölteni arra, hogy a jelenlétük jól érzékelhető legyen, és a filmjük marketingje kitűnjön a kavalkádból. A szokásos program általában egy beszélgetésből áll, ahol a rendező és a fontosabb színészek válaszolnak kérdésekre, ennek részeként szoktak bemutatni egy exkluzív előzetest vagy részletet is a filmből. A hírek szerint ebből adódott a probléma, ugyanis tavaly minden stúdió videója (így például a X-Men-é is) kisebb átfutással átfutással kikerült az internetre.

Állítólag a film sorsát már itt eldöntheti, ha nem sikerül megnyerni a résztvevő rajongókat, akiknek fél napokat kell sorban állniuk csak azért, hogy bejuthassanak egy-egy terembe.

A Fox döntését valószínűleg nem lehet egyetlen indokra leszűkíteni, anyagi megfontolások mellett az is előfordulhat, hogy nem tudtak volna elég erős anyagokat mutatni a készülő filmjeikből (Assassin's Creed, Wolverine 3). A hír nem hivatalos, de a stúdió nem sietett cáfolni az értesülést.

Korábban a Disney stúdióról is pletykálták, hogy kihagyják az expót, de ezt gyorsan cáfolták. 

Ne maradjon le semmiről!