Hét év után kért elnézést az író minden idők egyik legrosszabb filmjéért

2016.05.05. 12:56

Legyen szó bármilyen filmről, mindig akad egy-egy ember vagy kommentelő, aki még a legrosszabb fércművet is képes megvédeni. De még így is akadnak olyanok, amik egyszerűen védhetetlenek. Ilyen volt 2009-ben a Dragon Ball: Evolúció, a Magyarországon is rendkívül népszerű anime élő szereplős adaptációja. A Dragon Ball egészen látványos bukása után a stúdió és a készítők inkább elbújtak a világ elől, de most hét év után a film írója, Ben Ramsey írt egy őszinte bocsánatkérő levelet a rajongóktól, amiért annak idején ennyire borzalmas sztorit volt csak képes kipréselni magából.

v1

Derek Padula író és Dragon Ball-rajongó egy készülő könyvéhez kereste fel Ben Ramsey forgatókönyvírót, aki nem kis meglepetésre egészen őszinte levélben válaszolt.  A teljes szöveg elolvasható ezen az oldalon, mi csak összefoglaljuk a lényeget:

  • a Dragon Ball az egyik legfájóbb pontja Ramsey kreatív karrierjének
  • megszakadt a szíve a rengeteg gyűlölködő rajongói levéltől
  • teljes felelősséget vállal a film minőségtelensége miatt
  • annak idején kizárólag pénzkeresés miatt fogadta el a munkát
  • de ma már csak olyan feladatokat vállal el, amitől igazán tud lelkesedni
  • ezért őszinte elnézését kéri minden rajongónak, akinek csalódást okozott a filmmel

A 2009-es Dragon Ball: Evolúciót minden idők egyik legrosszabb filmjei között emlegetik, és Az utolsó léghajlítóval párban komoly szerepük volt abban, hogy a 2000-es évek végére majdnem olyan szitok szó lett az anime adaptáció, mint a videójátékos film. Hiába akartak belőle többfilmes franchise-t, végül annyira rosszul fogadta a filmet a rajongóktól kezdve a kritikusokon át mindenki, hogy a Fox soha többet nem nyúlt a Dragon Ballhoz.