Kiderült, milyen részeket kért a Star Wars VIII. rendezője az előzménykönyvbe

2016.05.10. 18:13

Mikor a Disney megvette a Star Wars franchise-t, szinte rögtön felidegesítették a hardcore rajongók egy jelentős részét, miután rengeteg könyvről, képregényről és egyéb alkotásról mondták azt, hogy onnantól nem képezik a kánon részét. Egyetlen mozdulattal lesöpörtek mindent az asztalról, hogy saját képükre formálják az univerzum történelmét (az egykori Expanded Universe mostantól Star Wars Legends néven azért továbbél).

Ez cserébe viszont azzal is járt, hogy szorosabb az együttműködés a most készülő történetek szerzői, készítői között. Az ébredő Erő előtt játszódó eseményeket többek között Claudia Gray Bloodline (Vérvonal) című új regénye meséli el.

A legérdekesebb viszont, hogy a május elején megjelent regény írása közben egyeztetett a 2017 decemberében a mozikba érkező VIII. részt író és rendező Rian Johnsonnal. A két alkotó között olyan szoros volt az együttműködés, hogy bizonyos részletek Johnson kifejezett kérésére kerültek a könyvbe. Ezeket a napokban hozták nyilvánosságra, és a spekulációk szerint képet adhatnak arról, hogy mire számíthatunk a jövő decemberben érkező folytatásban.

Innentől csak az olvasson tovább, akit nem zavar, hogy elspoilerezzük a könyvet vagy esetleg a filmek egyes lehetséges részeit!

A Star Wars News összefoglalójából kiderül, hogy a könyv Leia sorsát mutatja be még a VII. rész eseményeit megelőző években. Kiderül belőle például, hogy Leia miért volt olyan bizalmatlan a Köztársasággal Az ébredő Erőben: mert egyes politikai csoportok megpróbálták megölni. Azt is megmagyarázzák, hogy Leia politikai karrierjét az a tény tette tönkre, hogy nyíltan felvállalta édesapja személyét.

Most kiderült, hogy Rian Johnson az Új Köztársaság politikai frakcióinak leírásában is közreműködött, és az úgynevezett „szalvéta eset" (ezen figyelmeztették Leiát a készülő támadásra) is az ő ötlete volt. 

 Ebből többek között arra következtetnek, hogy  a Köztársaság fontos szerepet játszhat a következő epizódban, a politikai rész olyan történetszál  lehet, amit a VIII. részben is folytathatnak, kibonthatnak majd. Ez azért is érdekes, mert Az ébredő Erővel szemben többször is elhangzott kritikaként, hogy keveset lehet megtudni belőle a galaxis aktuális helyzetéről, a szemben álló felek szerepéről.

  A könyv szerint ahogy a Köztársaság veszített a hatékonyságából, úgy jött létre két frakció. Az egyik a populistáké, akik kiterjesztették volna a kormányzást a bolygók között, a másik a centristáké, akik központosított hatalmat és erős sereget akartak. Végül ők hozták létre a birodalom maradékához csatlakozva a VII. részben is látható Első Rendet.

Amíg nem érkeznek meg az első konkrétumok, addig a könyvben leírtakból következő, ehhez hasonló találgatások maradnak a rajongóknak. Néhány héttel ezelőtt néhány állítólagos részlet is kikerült a film történetéből, amik ha igazak is, akkor sem fogja őket megerősíteni a Disney.

A rajongók a film premierjéig sem maradnak űrcsaták nélkül, idén decemberben érkezik a Zsivány egyes a mozikba.

Ne maradjon le semmiről!