Ez a film nyeri jövőre az összes Oscart

2016.05.13. 06:51

A Billy Lynn's Long Halftime Walk (magyarul Billy Lynn hosszú, félidei sétája) című regény 2012-ben jelent meg, főhőse pedig a címbeli katona, aki az iraki háborúból hazatér, és a Dallas Cowboys meghívja őt, más társával együtt, hogy vendégeskedjen egy félidei műsorban, ahol egyébként a Destiny's Child lép fel. Billy története abban a pár percben, visszaemlékezések formájában bontakozik ki.

A könyv adaptációját Ang Lee (Tigris és sárkány, Pi élete) rendezte, és akárcsak legutóbbi filmjében, itt is fejest ugrott a szokatlan technikába: a Billy Lynn hosszú, félidei sétája ugyanis 120 képkocka/másodperccel forgott. Emlékeztek még arra, amikor a Hobbit-sorozat 48fps-ben készült, és kicsit olyan volt, mintha egy tévésorozatot néznénk. Na, ezt meg kell szorozni majdnem hárommal, és megkapjuk a Billy Lynn kinézetét. Ami azok szerint, akik már láttak részleteket a filmből, egészen varázslatos. Sajnos ez az előzetes nem így készült, de így is van egy megkapó hangulata.

Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016) előzetes #1


A filmben szerepel az újoncnak számító Joe Alwyn mellett feltűnik Steve Martin, Vin Diesel, és Kristen Stewart is. Magyar premierről egyelőre nem tudunk, az Egyesült Államokban november 11-én mutatják be.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Babaváró hitel