A budai Várban parádézik a diktátor

2016.05.18. 12:18

Brady Corbett amerikai színész feltűnt egy rakat amerikai és európai filmben pici mellékszerepekben, szerepelt a Melankóliában, a Lavinában, a Sils Maria felhőiben, az Edenben, és így tovább. Mintha a művészfilmes rendezők rögtön őt hívnák, amikor kell egy értelmes amerikai srác a filmjükbe.

Corbett viszont nem elégedett meg a színészléttel, nemrég leforgatta – többek között Budapesten  a The Childhood Of A Leader (Egy vezető gyermekkora) című filmjét, részben magyar gyártásban, több magyar is dolgozott rajta. A filmet többek között Jancsó Dávid vágta, és Takács Nóra volt a művészeti vezetője. 

A velencei filmfesztiválon mutatták be, főleg pozitív kritikákat kapott, de nemrég megérkezett hozzá az első előzetes:

The Childhood of a Leader (2015) előzetes

A rengeteg kritikusi idézet kicsit sok, de a jelenetekből – és a legendás Scott Walker filmzenéjének segítségévél – átjön, hogy nem egy mindennapi filmről van szó, hanem inkább valami lázálomszerűségről, ami speciel a huszadik század elején játszódik, de allegóriája mindennek, ami aztán később történt az évtizedek alatt. 

A gyerek diktátort Tom Sweet játssza, édesanyját Berenice Bejo (A némafilmes), apját pedig Liam Cunningham, és feltűnik benne Robert Pattinson is. No meg a budai Vár, valamint egy csomó jellegzetes budapesti épületbelső.

A The Childhood Of A Leadert egyelőre csak Svédországban mutatták be hivatalosan, magyar premierről nem tudunk.

Ne maradjon le semmiről!