Elég bombán alakul a Fekete párduc szereposztása

2016.05.20. 06:39

Abban a többség egyetért, hogy remekül sikerült Fekete párduc (Black Panther) bemutatkozása az új Amerika kapitány-filmben, ami azért is örömteli, mert jövő februárban érkezik a karakter első szólófilmje. A Fekete párduc sok szempontból mérföldkő lehet nem csak a Marvelnek, de mainstream filmgyártásnak is, hiszen ez lesz a filmtörténelem első százmilliós blockbustere, amit kifejezetten fekete színészekre szabhat egy fekete rendező. Nem is aprózza el a Marvel, konkrétan minden mostanában nagyon menőnek számító afroamerikai színész megszereztek a filmhez, sőt, még sikerült az internetnek akkora őrületbe gerjesztenie magát, hogy pár órára elhitte a világ: Finn, azaz John Boyega, Az ébredő Erő egyik főszereplője is csatlakozni fog.

A Fekete párducról annyit már biztos tudni, hogy az Amerika kapitány: Polgárháborúban is látható Chadwick Boseman alakítja a címszerepet, és az a Ryan Coogler rendezi, aki a komoly szakmai figyelmet kapó A megállót, illetve a még nagyobb kritikai elismerést kapó Rocky-spinoffot, a Creedet is rendezte.

Azóta csatlakozott a stábhoz a 12 év rabszolgaság miatt a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart megnyerő Lupita Nyongo'o, illetve Michael B. Jordan is. Utóbbi még gyerekként tűnt fel a Drótban Wallace szerepében, majd hosszabb tévés pályafutás után Josh Trank Az erő krónikája, illetve Coogler A megálló c. filmje miatt kapták fel rá a fejüket az emberek. Szegény Jordan is benne volt Trankkel együtt a Fantasztikus négyes bukásában, de Coogler ragaszkodik hozzá, hogy A megálló és a Creed után a harmadik filmjében is szerepeljen. Azt egyelőre nem tudni mik lesznek, de a hírek szerint Nyongo'o pozitív karaktert, Jordan pedig valamilyen gonoszt alakíthat majd.

Coogler Heroic Hollywoodnak adott interjújában eddigi karrierje legszemélyesebb projektjeként emlegeti a Fekete párducot, majd a végén a szerző megjegyzi, hogy értesüléseik szerint John Boyega, vagyis Finn az új Star Warsból is szerepet kaphat a filmben.

Ez persze nagy valószínűséggel hatalmas kamu: az egész abból a pletykából indult ki, hogy Boyega állítólag beszélgetett Kevin Feige-val, a Marvel atyaúristenével (valójában csak arról posztolt, hogy egy fontos megbeszélésre megy), majd Feige nem sokkal később bekövette Twitteren, és az internet egy emberként ugrott arra, hogy Boyega a Fekete párducban lesz. Nem pedig mondjuk a Thor 3-ban. A Birth.Movies.Death újságírója körbekérdezett a Marveles informátorainál, akik elmondták, hogy egyáltalán nincs ilyesmiről szó, hogy a színész a Fekete párduc közelében lenne.

Ne maradjon le semmiről!