Animációs film lesz Garfieldből is

2016.05.24. 15:07

Az általános véleménnyel szemben szerintünk még egész vállalható Angry Birds-film számait látva az Alcon Entertainment megszerezte a Garfield megfilmesítési jogait, és egész estés animációs filmet gyártana belőle, írja a Variety.  Az Angry Birds már 150 millió dolláros bevételnél jár így nem csoda, hogy az utóbbi években rendre mellényúló Alcon a mérges madarak példáját követve látszólag biztosra megy, és nem próbálkozik meg még egy borzalmas élőszereplős adaptációval.

Az Alconhoz került jogok mellett az eredeti Garfield-képregények készítőjét, Jim Davist is meggyőzték, hogy executive producerként vegyen részt a film munkálataiban, ami 100%-ban animált lesz.

Ezt azért kell kiemelni, mert 2004-ben és 2006-ban is kijött egy Garfield-film, de az élőszereplős volt, egyedül Garfieldet csinálták meg számítógépes technikával. Ugyan az első film anyagilag nem volt rossz húzás, de a folytatással együtt Garfield rajongói mind úgy emlékeznek ezekre a filmekre, mint a lehető legrosszabb filmes karakteradaptációra, amit csak el lehet képzelni.

Az Alconnak egyébként is jól jönne némi siker, mert az utóbbi pár évben folyamatosan besülnek a nagyobb projektjeikkel. A Holtpont-remake megbukott, de a Transzcendens sem lett az év sci-fije, ahogy azt sokan várták. Most a Szárnyas fejvadász folytatásában bízhatnak igazán, de egy animált Garfield-film sem tűnik olyannak, amivel nem kereshetné degeszre magát a stúdió.

Ne maradjon le semmiről!