Az Angry Birds-film 151 milliót kaszált eddig

2016.05.24. 13:57

A Sony családbarát mozija, az Angry Birds tíz nap alatt rohamgyorsasággal 151 millió dolláros nemzetközi bevételt szedett be, máris kétszeresen visszahozva 73 milliós árát a stúdiónak. Hogy mi a siker titka, azon csak hümmögnek a kritikusok, és közben nem tudni, hogy a júniusi játék-adaptációs blockbusterek megjelenésének előestéjén ez jó hír-e vagy sem.

007
Fotó: Sony Pictures Releasing International.

A Forbes számolt be az Angry Birds kasszasikeréről. A harcias madarak az amerikai hazai piacon 39 milliót hoztak, és csak Kínából 29 millió dolláros bevételt zsebeltek be, a a hétvégéig könnyen túlszárnyalhatják még a 473 millió dollárt hozó Hotel Transylvania 2 és az 536 milliót kaszáló Hupikék törpikék sikerét is. A hétvégére már a mindenkori negyedik legsikeresebb videojáték-adaptációvá válhat az Angry Birds az elemzők szerint, közvetlenül a Tomb Raider, Prince of Persia és a Pokémon-film mögött.

A képlet, úgy tűnik, világos. A családbarát gyerekmozira a szülők bátran vihetik az okostelefonokkal felnövő Z-generációs gyerekeket. Így a film új utakat nyithat olyan nagy költségvetésű adaptációknak, amiket okostelefonos alkalmazásból dolgoznak fel.

A Rotten Tomatoes-on az Angry Birds 43%-on áll jelenleg, ezzel a második legjobban értékelt játék-adaptációs film lett, a Final Fantasy-alkotás mögött, mi 6 pontot adtunk rá

A júniusi blockbuster-szezonban debütál a Warcraft, és a játékadaptációk ezzel nem állnak meg. Decemberre érkezik a Fox saját, ambíciózus projektje, az Assassin's Creed, Michael Fassbenderrel a főszerepben. 

Ne maradjon le semmiről!