Hirtelen mindenki James Bond akar lenni

2016.05.24. 15:50

Miközben még mindig nem tudni biztosra, hogy Daniel Craig marad James Bond, vagy inkább mást keresnek a helyére, addig egyre többen jelentik be, hogy nagyon szívesen alakítanák a világ leghíresebb kémét. Ebben az az igazán izgalmas, hogy a három jelentkező közül ketten nők, egy férfi pedig fekete.

Nemrég Gillian Anderson, ismertebb nevén Scully ügynök az X-Aktákból jelentkezett be a szerepre, miután elé került egy rajongói plakát, amin 007-es ügynökként szerepel.

A 47 éves Anderson nyilvánvalóan szívesen lenne Jane Bond, és a neve egyre többet merül fel a következő Bondot kereső #NextBond hashtagkampányban is. Ettől függetlenül egészen valószínűtlen, hogy ha esetleg tényleg nő játszaná a Bondot, akkor majd pont egy Anderson kaliberű színésznőre bízzák, nem pedig mondjuk Scarlett Johanssonra, Alicia Vikanderre vagy Jennifer Lawrence-re.

A női Bond ötlete annyira komoly, hogy egy másik színésznő, Priyanka Chopra is szívesen vállalna ilyen felkérést. Chopra 2000-ben még a Miss World szépségverseny győztese volt Indiát képviselve, majd ezután filmkarrierbe kezdett. Bollywoodban pillanatok alatt hatalmas sztár lett, de a nyugati piacon az áttörést az ABC Quantico c. bűnügyi sorozata jelentette, aminek köszönhetően ő lett az első dél-ázsiai főszereplő az amerikai sorozatok történetében. Chopra a Complex címlapsztorijában mesélt arról, hogy Bond voltaképpen csak nagyon nyájas és szexi, illetve mindenhová drága autókkal jár Martinivel a kezében. Utóbbival bevallása szerint könnyen tud azonosulni, hiszen ő is ezt csinálja régóta, ezért szerinte simán lehetne a következő James Bond.

Náluk azért jóval valószínűbb választás lehet Idris Elba, aki mellett már a fél angol sajtó kardoskodik, miután a hírek szerint Craig legutóbb már egy 68 millió fontos ajánlatot utasított vissza, annyira nem akar többet Bond lenni. Elba már többször elmondta, hogy szívesen vállalná a szerepet, azonban a Guardian szerint a brit fogadóirodák már nem fogadnak el több tétet Tom Hiddlestonra, vagyis valószínűbbnek tartják, hogy továbbra is fehér színész játssza a 007-est. Hiddlestonnal egyébként Berlinben készített interjút az Index, ahol a színész is elismerte, hogy hatalmas rajongója a karakternek.

Ki legyen a következő James Bond?

 • 1355
  Maradjon Daniel Craig!
 • 1055
  Tom Hiddleston
 • 723
  Gillian Anderson
 • 544
  Tök mindegy, csak a Martini legyen rázva, nem keverve
 • 543
  Idris Elba
 • 500
  Szabó Peti, az Indexvideó sármőre
 • 122
  Priyanka Chopra