Már megint meg kell menteni a Földet

2016.05.24. 08:53

Egészen monumentális, közel ötperces előzetessel készül a június végi debütálásra A függetlenség napja: Feltámadás. Az 1996-os inváziós sci-fi folytatásában ugyan nem lesz Will Smith, de kapunk helyette egy motyogós Jeff Goldblumot, és annyi akciót, amit nem szégyellt Roland Emmerich.

A függetlenség napja: Feltámadás (2016) előzetes #3

A történet látszólag nem túl bonyolult. 20 év telt el az első invázió, amit többek között Will Smith és Jeff Goldblum segítségével sikerült megállítani. Azonban Goldblum talál egy vészjelzéseket küldő űrhajót a Földön, és megkezdődik a második Függetlenség napja. Az űrlények nem szaroznak, az előzetes szerint akkora hajóval jönnek, aminek már saját gravitációja van. Londontól New Yorkig a világ romokban hever, ráadásul Goldblum most sem tűnik egy fokkal jobb színésznek, mint 20 évvel ezelőtt. Mindenesetre van potenciál abban, hogy a Feltámadás pont olyan lesz, mint az előző film: baromi ostoba, mégis megnézik az emberek majd tízszer is, mert hát olyan szépen lobog az amerikai zászló a vadászgép hátulján.

Apró érdekesség, hogy 0:48-nál látható egy halottaknak emléket állító fal, amin az a Russell Casse neve is olvasható, aki 20 évvel ezelőtt önmagát feláldozva repült bele a földönkívüliek csatahajójába, és okozta ezzel nem csak a saját, de az idegen faj vesztét is.