Skóciában mutatkozik be A fehér király filmváltozata

2016.05.26. 18:57

Az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be A fehér király című regényből készült brit filmet, jelentette be Facebook-oldalán a szerző, Dragomán György. A The White King című mozit angol nyelven forgatták Magyarországon, egy részletét pedig Cannes-ban, a filmfesztivál alatt zajló vásáron már bemutatták.

"Vicces, amikor a Trainspottingot fordítottam lassan húsz éve, folyton Edinburgh térképet kellett nézegetni, hogy megértsem mi merre van a könyvben. Akkor nem gondoltam volna, hogy egyszer majd saját filmes ügyben is közöm lesz a városhoz" – kommentálta a hírt Dragomán.

A film forgatókönyvírói és rendezői Alex Helfrecht és Jörg Tittel, a főszereplő kisfiút Lorenzo Allchurch alakítja, édesanyját pedig a modellként és színésznőként egyaránt ismert Agyness Deyn játssza, aki A titánok harca, az Ave, Cézár és a Veszélyes ultimátum című filmekben is szerepelt. Helfrecht néhány évvel ezelőtt, Londonban talált rá a könyvre, és saját bevallása szerint már három oldal után potyogtak tőle a könnyei.

Dragomán korábban a honlapján azt írta: "Én még nem láttam, a bemutatón akarom először megnézni. Mondtam mindig, a prózaírók egyik legfőbb erénye a türelem kell legyen".

Ne maradjon le semmiről!