Mads Mikkelsen a Star Wars-összeesküvésekről beszélt

2016.06.15. 07:08

A rajongók vadabbnál vadabb teóriákkal állnak elő arról, miért rendeltek el újraforgatásokat a Zsivány egyes forgatása közben. Most az egyik főszereplő szólalt meg az ügyben, és még a történetről is kiderült egy új részlet.

A Disney nem elégedett az idén decemberben mozikba kerülő Zsivány egyes című Star Wars-filmmel, így a stábot visszazavarták új jeleneteket forgatni, illetve átdolgozni már meglévőket – írtuk pár héttel ezelőtt.

Az esemény azóta is lázas állapotban tartja a rajongókat, akik annak ellenére próbálnak rájönni az indokokra, hogy a készítők szeretnének minél kevesebb információt elárulni a decemberi bemutató előtt.

mads-mikkelsen-finally-reveals-who-he-will-play-in-rogue-one-a-s

Eleinte annyit lehetett kihámozni a különféle hírekből, hogy a Disney főnökei nem voltak maradéktalanul elégedettek a filmmel, mert nem volt meg benne A Csillagok Háborúja-franchise-ra jellemző humor és lazaság. Elhangzott az is, hogy a Zsivány egyes nem szól mindenkihez, azaz vannak olyan demográfiai csoportok, akiket az alkotók nem tekintettek célközönségnek, és ez sem tetszik a Disneynek.

Aztán kiderült, hogy az újraforgatásokon ott van Simon Crane kaszkadőrszakértő és second unit rendező, aki a tömegjelenetekért és az akciók koreográfiájáért felel, ráadásul az újraforgatás öt hétig tartott, így gyanús, hogy a stúdió tényleg komolyan bele akart nyúlni a filmbe. Egyesek már azt számolgatták, hogy mindezek miatt a film 40 százalékát újra kellett forgatni, sőt, még a decemberi premier is veszélyben lehet.

A film készítői viszont igyekeztek minél inkább bagatellizálni az ügyet, mondván, semmi különösről nincs szó, csak a pilótafülkében játszódó jeleneteket kellett részben újravenni, és az sem igaz, hogy új írókat is bevontak a történet újrapolírozásába.

Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet

Most maga Mads Mikkelsen, a film egyik főszereplője szólalt meg az ügyről. Mikkelsen szeret pletykálni: korábban maga spoilerezte el, hogy a főszereplő lázadó nő apját fogja játszani, aki bár a Halálcsillag egyik tervezője, lelkiismereti okokból átáll a másik oldalra, és segít abban, hogy a birodalmiak szuperfegyverének tervrajza eljusson a lányáékhoz, hogy aztán el tudják pusztítani azt – amit már az első Star Wars-filmben láthattunk évtizedekkel ezelőtt.

Mikkelsen az Independentnek adott interjúban pont úgy nyilatkozott, ahogyan a stúdió is kommunikál: mintha semmi fontos se történt volna. Mint elmondta, számára egyetlen napot jelentett az újraforgatás, és már arra sem emlékszik, pontosan mikor is volt ez.

„Alapvetően minden nagy filmben, mindig vannak újraforgatások, ez benne van a költségvetésben. Nem teljesen elégedettek az egyik jelenet egy részével, a mi játékunkkal, vagy hozzá akarnak adni még valamit. Nem újdonság, minden filmmel megtörténik. Hogy ez most nagyobb vagy kisebb ügy volt, arról fogalmam sincs, nincs összehasonlítási alapom. De ez még mindig ugyanaz a film, csak hozzáadtak egy kis ezt meg egy kis azt a végeredményhez. Én legalábbis így érzem” – mondta.

Mikkelsen szerint egyébként a Disney-vel nem is történhetett volna jobb dolog, mint a folyamatos aggodalmaskodás az ügy miatt. „Imádják, ez nekik csak ingyen reklám.”

A Slashfilm közben újabb részleteket is közölt a film sztorijából. Úgy tudják, a történetnek fontos részét fogja képezni a Kyber kristályok előállítása (bányászása?). A kristályokról eddig is tudták a rajongók, hogy fontos szerepük van a fénykardok működésében, de ha az információmorzsa igaz, az alighanem azt jelenti, hogy a Halálcsillag is hasonlóan működik, mint egy gigantikus, hülye alakú fénykard.

Ne maradjon le semmiről!