Újabb Shrek rész jöhet

2016.06.16. 07:16

A DreamWorks egyik legnagyobb sikere kétség kívül a Shrek volt, az első film 2001-ben hatalmas kasszasiker volt, és a kritikusok is nagyon lelkesen fogadták. Összesen 484 millió dollárt hozott a rajzfilm, miközben a költségvetése 60 millió volt. A folytatás aztán 2004-ben aztán megismételte a sikert. Kár volt az egészet a harmadik résszel elrontani, bár anyagilag ez is termelt rendesen, elég gyengére sikerült, sem a nézők, sem a kritikusok nem örültek neki, de azért csak lehúztak róla egy bőrt 2010-ben is.

Burro-Gato-de-Botas-Shrek-e-Princesa-Fiona-768x1024
Fotó: Shrek

Az NBC Universal, ami nemrég közel 4 milliárd dollárért vásárolta fel a DreamWorks-öt, - miután az szakított a Disney-vel, - most állítólag a Shrek feltámasztását tervezi, már csak azért is, mert a stúdió most évente csak két filmet gyárt, amit ők szeretnének négyre növelni. DreamWorks stúdió, aminek egyik társalapítója Steven Spielberg, pár hónapja döntött úgy, nem hosszabbítja meg augusztusban lejárt forgalmazási szerződését a Walt Disney Co. filmvállalattal.

Az persze egy dolog, hogy a stúdió úgy dönt, hogy csinál egy ötödik Shrek-et, az igazán nagy kérdés az, hogy az egykori főszereplők, Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, és Antonio Banderas is beállnak-e mögéjük?

Ne maradjon le semmiről!