Lady Gaga lesz az új Barbra Streisand

2016.06.17. 12:04

Az énekesnő hosszú hónapok óta tartó tárgyalássorozat végére tett pontot tegnap, és aláírt a Csillag születik (A Star is Born) című legendás musical újabb filmes inkarnációjának főszerepére. A leginkább Kris Kristoffersonnel és Barbra Streisanddel azonosított klasszikus musical új verzióját Bradley Cooper rendezi, és ő alakítja majd a férfi főszerepet is.

A film eredeti változata 1937-ben készült William Wellman rendezésében, aki Janet Gaynor és Fredric March főszereplésével vitte filmre a karrierje végén tartó filmsztár sztoriját, aki egy feltörekvő, tehetséges színésznőnek segít befutni Hollywoodban. Cooper eredetileg nem Gagát akarta a szerepre, hanem Beyoncét, de az énekesnő a turnéja miatt nem tudta elvállalni a szerepet. Cooper ezek után több énekesnőt is meghallgatott, de a Variety forrásai szerint Lady Gaga mindig is az esélyesek közé tartozott.

Ez lesz a negyedik feldolgozása a történetnek, amit leginkább a Barbra Streisand és Kris Kristofferson főszereplésével készült változatból ismerünk (ebben nem színész-, hanem énekesnőt karolnak fel). Cooper az Amerikai mesterlövész című film forgatása után vállalta el a rendezést, amit eredetileg Clint Eastwood kapott. Eastwood éveken át igyekezett összeszedni a pénzt a filmre, kevés sikerrel, és inkább Coopert javasolta maga helyett, akit a főszerepre is kinézett.

A forgatás jövő februárban indulhat.

Ne maradjon le semmiről!