Oscaron találhatja magát az elsőfilmes rendező

2016.06.22. 15:29

A legnagyobb független filmes fesztivál, a Sundance, idei legnagyobb sztárja egyértelműen a The Birth Of A Nation volt. A főszereplő és egyben rendező Nate Parker egycsapásra bekerült a köztudatba, pláne azok után, hogy bemutatkozó alkotása a zsűri és a közönség legfontosabb díját is megkapta. Most érkezett egy előzetes, ami ízelítőt ad a körülrajongott filmből.

birththumb-1460743741317 1280w

A történet egy fekete tiszteletesről szól, akit a tulajdonosai arra használnak, hogy lenyugtassa azokat a rabszolgákat, akik nem akarnak engedelmeskedni. Egy idő után azonban elege lesz a folyamatos fizikai és lelki bántalmazásból, és szembeszáll a tartóival. Kihasználja papi tehetségét, hogy feltüzelje az elnyomott társait, de az minden képből egyértelmű, hogy ennek a filmnek nem lehet vidám befejezése.

Korábban már érkezett egy teaser a The Birth Of A Nation-höz, a most kikerült előzetes alapján még egyértelműbb, hogy egy komorabb hangvételű filmre lehet számítani. A kritikák között volt amelyik A rettenthetetlenhez hasonlította, egy elsőfilmes rendezőtől nem rossz komoly teljesítmény.

Az utóbbi időben az Oscar gálákat övező botrányok után sokan biztosra veszik, hogy a film számos jelölésre számíthat, hiszen az ilyen témájú filmeket szokta értékelni az akadémia. A felfokozott várakozást jelzi, hogy a forgalmazó Fox Searchlight 17 millió dollárt fizetett a jogokért.

A filmben a rendező-főszereplő mellett feltűnik még: Armie Hammer, Aja Naomi King, Aunjanue Ellis, Esther Scott, Penelope Miller, Jackie Earle Haley és Gabrielle Union.

Az amerikai bemutató október 7-én lesz.

Ne maradjon le semmiről!