Ez lesz minden idők leglátványosabb IMAX-filmje

2016.07.01. 07:10

Terrence Malick egy irtó ambiciózus filmrendező, de ezt nagyjából akkora közhely már leírni, mintha azt mondanám, hogy Michael Bay imádja az autókat és ha azok felrobbannak. Malick filmjei (Mennyei napok, Az élet fája, Knight Of Cups) gyönyörűek, lassúak, kozmikusak, nem igazodnak semmilyen történetvezetési sémához. Olyanok, mint a visszaemlékezések egy múltra, amit próbálunk nem elfelejteni.

A mostanában a digitális képrögzítésnek hála őrült tempóban filmező Malick a 2006-os Az élet fája környékén vágott bele a Voyage Of Time (Az idő útja) című IMAX-dokumentumfilmjébe, amivel nem kevesebbet vállalt, mint hogy megmutatja a világmindenség, az élet, és az emberiség történetét, másfél órában.

Voyage of Time - Trailer

Persze, ez is nevetségesen nagyratörőnek hangzik, de mégis, itt van a Voyage Of Time első előzetese, Brad Pitt narrációjával, és a fene egye meg, úgy néz ki, mint a világ leglátványosabb IMAX-filmje. Az Indiewire megjegyezte, hogy kicsit hasonlít az 1982-es Koyaanisqatsira is, ami egy hasonlóan szabadon csapongó, egy egységes mondanivalójú, kicsit esszészerű dokumentumfilm volt.

A Voyage Of Time-ot októberben mutatják be az amerikai IMAX-mozikban.