Scarlett Johansson a legnagyobb bevételt termelő színésznő

2016.07.01. 10:13

A Box Office Mojo nevű, filmes bevételekre szakosodott weboldal szerint a mozitörténelem tíz legtöbb pénzt termelő színésze közül kilenc férfi, és csak egy nő fért fel a listára: Scarlett Johansson, ami elég szomorú, ha jobban belegondolunk.

Johansson eddig 31 filmben szerepelt, melyek összesen 3,3 milliárd dollárt kerestek az észak-amerikai mozikban (átlagosan 90 milliót). A második legnagyobb összbevételt szállító színésznő egyébként Cameron Diaz, aki a 19. helyen áll 3 milliárd dollárral. 

A teljes listát böngészve nem sok meglepetést láthatunk, a legtöbbet termelő színészek mindegyike egy-egy (vagy több) nagy franchise részese volt a Csillagok háborújától kezdve a Marvel Univerzumom és Batmanan át a Toy Storyig. Stellan Skarsgard például azért tud a 14. legnagyobb bevételt hozó színész lenni, mert szerepelt két Bosszúállók-filmben és két Karib-tenger kalózai-folytatásban.

Johansson számainak is a Marvel tett jót, hiszen a két Bosszúállók mellett két Amerika kapitány-folytatásban és a Vasember 2-ben is láthattuk. A legkevesebbet kereső filmje egyébként A Love Song for Bobby Long a maga 164 308 dolláros bevételével.

Screen Shot 2016-07-01 at 09.28.49.png

Az eredeti cikk írója a végén azt is megjegyzi, hogy mennyivel jobb lenne a helyezése Johanssonnak, ha a Fekete özvegy-film végre elkészülne a Marvelnél, mi meg azt tesszük hozzá, hogy a botrányos körülmények között készülő Ghost in the Shell is megdobhatja az összbevételt párszáz millióval. 

Ne maradjon le semmiről!