Ősztől egyetemen oktat Matthew McConaughey

2016.07.04. 17:16

Ősztől filmes kurzust tart Matthew McConaughey az austini Texasi Egyetemen, írja az USA Today. A filmgyártásról szóló órát mindössze harminc hallgató veheti majd fel, a kurzus Scott Rice neve alatt fut, akinek társoktatói McConaughey és Gary Ross lesznek.

A kurzus Az éhezők viadalát is jegyző rendező és az Oscar-díjas színész idei közös polgárháborús filmjének, a Harc a szabadságért kulisszái mögé enged majd betekintést. McConaughey mondjuk nem igazán lesz jelen az órákon, főleg videós anyagokon keresztül adja majd át a tudást, de a szerződése szerint legalább egyszer felkeresi az egyetemet.

McConaughey egyébként maga is az austini Texasi Egyetem hallgatója volt: 1993-ban végzett, tévézést, rádiózást és filmelméletet tanult. Részvételét a kurzuson az egyetem a Twitteren (kis összeállítással) jelentette be. A színész egyébként már a tavaszi szemeszterben is jegyzett hasonló kurzust, de mivel a Harc a szabadságért akkor még nem volt kész, nem volt elegendő anyag az oktatáshoz, úgyhogy nem is verték nagy dobra a dolgot.

Ne maradjon le semmiről!