Woody Allent meggyőzte a Kutyám, Jerry Lee

2016.07.07. 13:48

Nyolcvanéves korára sem lett kevésbé termékeny Woody Allen: még csak most mutatják be a mozik a legújabb filmjét, de eközben ő már túl van egy sorozat elkészítésén, és hamarosan forgatni kezdi következő, negyvennyolcadik nagyjátékfilmjét is.

Amiről persze, mint mindig, most sem hajlandó előzetesen elárulni semmit, annyi biztos csak, hogy ezt a filmet is ő írja és ő is rendezi, és Letty Aronson és Edward Walson producerekkel ősszel kezd bele a forgatásba. Az már korábban kiszivárgott, hogy a főszerepet Kate Winslet fogja játszani, aki huszonöt éves pályafutása alatt még egyszer sem dolgozott Woody Allennel.

A Deadline most újabb információt tudott meg az egyelőre cím nélküli, New Yorkban forgatandó és az ötvenes években játszódó projektről: úgy tudják, James Belushi lesz Winslet társa a filmben. Belushi utoljára 2010-ben szerepelt jelentősebb filmben, Roman Polanski A szellemírójában, de játszani fog a Twin Peaks folytatásában is. A színésznek sokat adhat Woody Allen, igazán komoly sikere ugyanis valójában egyetlen egyszer volt, 1989-ben, a Kutyám, Jerry Lee főszereplőjeként.

Allen legutóbbi filmjét, a Café Societyt Kristen Stewarttal, Jesse Eisenberggel, Blake Livelyval, Steve Carell-lel és Parker Posey-val idén, Cannes-ban mutatták be. „Nincs a Café Societyben semmi olyan, amit ne láttunk volna bármelyik korábbi Woody Allen remekműben, de attól még mindig jó újra meg újra találkozni ezzel a világgal” – írtuk akkor a filmről.

Blake Lively nemrég interjút adott a Hollywood Reporternek a Café Society kapcsán, amiben elmondta, hihetetlen önbizalmat tud adni egy olyan magabiztos rendező, mint Woody Allen, mert ő pontosan tudja, mit akar. Beszélt arról is, hogy Allen gyakran arra kéri a színészeit, hogy improvizáljanak. „A dialógusai nagyon különlegesek, 1930-as évekbeli szavakat és utalásokat használunk, szóval elég félelmetes arra gondolni, hogy majd az improvizációnk simán belesimul az ő szövegeibe. És ez nyilván nem is történik meg, de attól még erőt ad, hogy ezt kéri tőlünk” – mondta a színésznő.

A Hollywood Reporter Cannes-ban Allent is kikérdezte, aki hosszan beszélt a még mindig cím nélküli sorozatról, amit Miley Cyrus főszereplésével vett fel. Elmondta, hogy hat, félórás részből fog állni, és az utolsó epizóddal tényleg véget ér, nem tervez hozzá folytatást. „Először azt mondtam, becsúsztatom a sorozatot két film közé, és annyi. Mi történhet? Ez csak tévé! Aztán rájöttem, hogy a tévé már nem olyan, mint ötven éve, amikor minden butaság belefért, mert ez a médium mára felnőtt, és csodálatos dolgok történtek benne.” Mindenesetre azért sorozatokat továbbra sem néz, mert nincs ereje hozzá esténként, legfeljebb a sportközvetítésekbe néz bele lefekvés előtt.

Ne maradjon le semmiről!