Meleg lett a Star Trek egyik alapembere

2016.07.08. 13:06

Az Enterprise űrhajó harmadik tisztje és kormányosa lesz a főbb karakterek közül az első meleg szereplő a Star Trek franchise-ban.

John Cho

Hikaru Sulut John Cho játssza, és ő mondta a Herald Sun ausztrál napilapnak, hogy Simon Pegg forgatókönyvíró és Justin Lin rendező ezzel a gesztussal George Takei előtt tisztelegnek. Takei az eredeti sorozatban alakította Sulut, és akkor még titkolnia kellett a melegségét ahhoz, hogy a sorozatban maradhasson.

A most 79 éves Takei végül 2008-ban köthetett házasságot élettársával, Brad Altmannel. Bár a Star Trekben meleg szereplő pont még nem volt, a sorozat más téren úttörőnek számított, hiszen az amerikai televíziózás történetében itt csókolózott először fehér és fekete szereplő 1968-ban.

Maga Takei viszont nem örül igazán a változásnak, mert ez szerinte nincs összhangban a Star Trek franchise alapítója, Gene Roddenberry elképzeléseivel, aki egyértelműen heteroszexuális szereplőnek alkotta meg Sulut: "Nagyon örülök, hogy van egy meleg szereplő is. Így viszont ez sajnos Gene művének a kifordítása. Azt gondolom, hogy ez nem szerencsés" - idézi a Hollywood Reporter Takeit.

A Star Trekben egy meleg szereplő egyébként már volt: a First Contact filmben is szereplő Hawk hadnagy.

(via NBC)