Tíz film, amit látni kell idén nyáron

ghostbusters2016
2016.07.09. 08:26
Hiába vagyunk túl a Warcraft-filmen, az X-Men 3, a Polgárháborún és a szuperül sikerült Cloverfield Lane 10-en, a nyár java csak most jön. Az új Star Trek, az új Bourne-film, az új Szellemirtók női főszereplőkkel és Steven Spielberg mesefilmje is a következő két hónapban kerül a mozikba. Összeszedtünk tíz filmet, amit szerintünk nem lehet kihagyni. És ön melyiket várja a legjobban? Szavazzon a kedvencére!

Emlékezz! (július 7.)

Atom Egoyan rendezett már remekműveket és totális katasztrófákat is. Úgy tűnik, hogy új filmje, az Emlékezz! az előbbiek közé tartozik, legalábbis Velencében már begyűjtött egy Arany Oroszlán-jelölést. Az Emlékezz! egyszerre thriller, dráma és road movie, amiben a nemrég megözvegyült Zen (Christopher Plummer) elindul, hogy megkeresse a férfit, aki hetven éve meggyilkolta családját egy koncentrációs táborban. Csakhogy Zen időskori demenciában szenved, gyakori emlékezetzavarai vannak, ami eléggé megnehezíti az amúgy is kétes sikerű vállalkozást. Aki szereti a lassú tempójú, megrázó filmes utazásokat keresztül Amerikán, annak be fog jönni az Emlékezz!.

Csontok és skalpok (július 7.)

BONE-TOMAHAWK-Kurt-Russell

Ha tetszett Kurt Russell év elején Tarantino Aljas nyolcasában, akkor a Csontok és skalpokban is tetszeni fog, mert ebben a filmben pont ugyanúgy néz ki, ráadásul a karaktere is hasonló. A Csontok és skalpok egy western-horror, amiben egy Bright Hope nevű kisváros lakói kénytelenek felvenni a harcot egy vad kannibál törzzsel. Az elrabolt városlakókat a seriff és pár társa (Russell mellett Patrick Wilson, Matthew Fox és David Arquette) próbálja megmenteni, de az ellenség brutalitása minden képzeletet felülmúl. A hentelős filmben állítólag van egy jelenet, ami már-már nézhetetlenül véres, de aki kibírta Mel Gibson Passióját, az ezt is biztos ki fogja.

Az én csontsovány nővérem (július 14.)

A sok nyári akció közé szerencsére befért egy skandináv dráma is. Az én csontsovány nővérem a svéd Sanna Lenken első nagyjátékfilmje, ami máris begyűjtött egy csomó díjat többek között a berlini filmfesztiválon. Két lánytestvér történetét meséli el, a kisebbik, Stella felnéz nővérére, aki sikeres korcsolyázó. Csakhogy egy nap rájön, hogy imádott nővére sem tökéletes, bulimiás, amit minden erejével titkolni próbál a szüleik elől. Stella részben féltékenységből, részben aggodalomból elárulja a titkot, és a betegség szép lassan tönkreteszi az egész családot. A rendező maga is anorexiás volt kamaszkorában, a film az ő emlékein alapul.

A klán (július 21.)

A klán története szintén megtörtént eseményeket dolgoz fel. A Falkland-szigeteki háború után, a nyolcvanas években játszódik Argentínában, amikor az addig viszonylag átlagos életet élő Arquímedes Puccio elveszíti a kémelhárító szolgálatnál betöltött állását. Ezután úgy dönt, hogy a családjával együtt új vállalkozásba kezd: embereket rabolnak el és váltságdíjat követelnek értük. Teljes biztonságban érzik magukat, mert Alejandro, a legidősebb fiú híres rögbisztár, ismert és népszerű, senki nem gyanakodna rá. A velencei filmfesztiválon a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlánt ítélték A klánnak.

Star Trek: Mindenen túl (július 21.)

A rebootolt Star Trek harmadik részéhez készült első trailertől kisebb szívrohamot kaptak a rajongók, az előzetes ugyanis ultragagyi folytatást ígért. Szerencsére azóta kijött néhány meggyőzőbb előzetes is, így most már elképzelhető, hogy a Star Wars-filmekhez csábított rendező, J.J. Abrams után más is képes normális Star Trek-filmet rendezni. A folytatás a Halálos iramban filmekkel befutott Justin Linnél landolt, aki azt ígérte, hogy ezúttal a szokásostól eltérő történetet kapunk. A Star Trek: Minden túl azt meséli el, hogy mi történik azután, hogy a legénység sikeresen teljesített egy nehéz küldetést.

megnézem, min akadtak ki a rajongók

Star Trek Beyond (2016) előzetes

Jason Bourne (július 28.)

005 1

Az ötödik Bourne-film rendezője Paul Greengrass, ez volt Matt Damon feltétele, hogy újra vállalja a szerepet. Ez pedig nagyon jó hír, mert Greengrass rendezte a legjobb Bourne-filmeket, A Bourne-csapdát és A Bourne-ultimátumot. (A sorozat legutóbbi részében Damon már nem játszott, A Bourne-hagyaték főszereplője Jeremy Renner volt. Igaz, ő nem Jason Bourne-t alakította, hanem egy másik ügynököt.) Ha hinni lehet az előzeteseknek és a pletykáknak, a Jason Bourne klasszikus bosszútörténet lesz. Bourne filmbeli ellenfele, a Tommy Lee Jones alakította CIA-igazgató annak idején végzett Bourne apjával, az ügynök ezt bosszulja meg. A filmben szerepel még Christopher Rouse, Julia Stiles, Alicia Vikander és Vincent Cassel is.

belenézek a legújabb bourne-ba

Jason Bourne - Official Trailer (HD)

Szellemirtók (július 28.)

Harminckét évvel az eredeti után mutatják be a Szellemirtók harmadik részét, ami nem is igazi folytatás, inkább reboot. A Paul Feig(Koszorúslányok, Női szervek, A kém) által rendezett filmben Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon és Leslie Jones irtják a szellemeket. A női Szellemirtókat döbbenetes ellenszenv fogadta az interneten, a film egyik trailere lett a Youtube történetének legtöbb, eddig 862 ezernél is több „nem tetszik”-et begyűjtött filmelőzetese. Mi viszont megadjuk az esélyt a csajoknak, mert igenis lehet vicces egy női főszereplőkkel készült film is, pláne hogy ezúttal Chris Hemsworthöt fogja megszállni a gonosz. Az előzetesek szerint a speciális effektekkel sincs baj, hiába hüledezik a Habcsókember.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag (augusztus 4.)

maxresdefault

Egy nyár sem múlhat el szuperhősfilm nélkül. A Suicide Squadban ráadásul egy csapatnyit kapunk belőlük, a gond csak az, hogy ők mind gonoszok. Pontosabban kedvenc szuperhőseink ellenfelei Jokertől (Jared Leto) Harley Quinnig (Margot Robbie karakterét állítólag imádták a tesztvetítéseken), akik kapnak még egy esélyt, hogy helyrehozzák bűneiket, és tegyenek valami jót is az emberiség érdekében. Némileg aggasztó, hogy a film egyszer már elkészült, de a Warnernél úgy döntöttek, hogy nem elég vicces, és forgattak még hozzá. A tét nagy, a Batman Superman ellen rossz visszhangja után nagyon akarnak egy kritikailag és anyagilag is sikeres szuperhősfilmet. Batman egyébként szerepel az Öngyilkos osztagban is: flashback jelenetekben láthatjuk, ahogy elfogja és börtönbe viszi Gyilkos Krokot meg a többieket.

Belenézek a szuperhősködésbe

Suicide Squad – Blitz Trailer - Official Warner Bros. UK

Rossz anyák (augusztus 11.)

Akinek van gyereke, az tudja, hogy mennyire fárasztóak tudnak lenni azok a szülőtársak, akik mindig mindent tökéletesen csinálnak a gyerek különóráitól a biokaján át az organikus pamutból készült ruháig. A Rossz anyákban három ilyen tökéletes anya is akad (Christina Applegate, Jada Pinkett Smith és Annie Mumolo), akik addig frusztrálják szülőtársaikat, míg azok Mila Kunis vezetésével fel nem lázadnak. A rossz anyák elhatározzák, hogy nekik is jár némi szabadság, és legalább néhány napig úgy akarnak tivornyázni, ahogy huszonévesen tették. Persze ez harminc felett már nem annyira egyszerű. Reménykeltő, hogy a film rendezőpárosa Jon Lucas és Scott Moore, akik az első Másnaposok forgatókönyvét írták, így talán nem süllyedünk Adam Sandler-i mélységekbe.

A barátságos óriás (augusztus 25.)

011 (1)

A barátságos óriást Roald Dahl 1982-ben megjelent kultikus mesekönyve alapján Steven Spielberg rendezte. És akinek ez sem elég, annak elmondjuk, hogy az idén februárban Oscar-díjat kapott Mark Rylance játssza a főszerepet, a forgatókönyvet pedig többek között a tavaly elhunyt Melissa Mathison írta, aki már dolgozott Spielberggel az E.T.-n. A történet szerint egy óriás összebarátkozik egy árva kisgyerekkel, és megpróbálnak összefogni az óriást kiközösítő kevésbé barátságos óriások ellen. Erre már csak azért is nagy szükség van, mert a gonosz óriások az emberek ellen fordulnak.

ilyen lett spielberg új meséje

A barátságos óriás

Ön melyik filmet nem hagyja ki a nyáron?