Jude Law egy igazi főgonosz lesz

2016.07.15. 14:34

Guy Ritchie filmjét jövőre mutatják csak be, de az Entertainment Weekly már  közölt egy-egy képet az Artúr királyt játszó Hunnamről és a Vortigernt alakító Jude Law-ról. Utóbbi tényleg nagyon gonosz lesz!

Ritchie most Sherlock Holmes után újabb brit toposzhoz nyúl: az Artúr-mondakörhöz, melynek a Warner hat filmet is szentel, és az Artúr király: a kard legendája lesz az első. Hogy a többi filmet is ő rendezi-e, arról még nem tudni, csak azt, hogy ezt a filmet jövő márciusban mutatják majd be.

Jude Law
Jude Law
Fotó: Daniel Smith / King Arthur set
Charlie Hunnam
Charlie Hunnam
Fotó: Daniel Smith / King Arthur set

A Walesben és Skóciában forgatott film Artúr király fiatalkoráról szól, és arról, hogyan szerzi meg mitikus kardját, az Excaliburt. Fontos szereplő lesz a Law alakította Vortigern (vagy máshol Vortigen) Artúr király fekete mágiával operáló nagybátyja, aki megöli a király apját és fivérét is, úgyhogy nem lesz könnyű dolga Artúrnak. A filmben játszik még Eric Bana is (Uther Pendragon, Artúr apja), Ginevra királynőt, Artúr feleségét pedig a spanyol-francia színésznő, Àstrid Bergès-Frisbey alakítja majd.

Ne maradjon le semmiről!