Már a következő utáni Star Wars-filmről is kiderült néhány dolog

2016.07.18. 09:09

A hétvégén nemcsak egy werkfilmet mutattak be a Star Wars következő részének forgatásáról, de az alkotók ezúttal már a 2017-ben érkező filmről is elmondtak pár információt. És most már biztos, ki lesz az új Han Solo.

A hétvégén Londonban gyűltek össze a világ legelvetemültebb Csillagok Háborúja-rajongói a Star Wars Celebration nevű eseményen, aminek elsődleges célja nyilván az volt, hogy egy pillanatra se hagyja csitulni a decemberben érkező film körüli felhajtást, de amin azért mégis kiderült egy-két apróság az eddigiek mellé a Zsivány egyesről.

Korábban már mi is megmutattuk a film új plakátját és a három perces így készült-videót, de a hétvégén ezúttal már túlléptek a 2016 végén érkező filmen, és előreugrottak 2017 végéig. Az egyelőre még csak Star Wars VIII címen ismert filmről a rendező Rian Johnson például elárulta, a munkacíme Space Bear (Űrmedve), ami azért inkább tűnik közepesen gyenge poénnak, mint komolyan vehető információnak.

A rendező ezen kívül elmondta: a film pontosan ugyanott fog kezdődni, ahol a hetedik rész, Az ébredő erő véget ért, azaz a titokzatos szigeten, a rég eltűnt Luke Skywalker és a Rey találkozása után - írja az Uproxx. Ez önmagában nem hangzik túl izgalmas infónak, de az igazán megveszekedett rajongóknak mégis fontos, ugyanis ezzel ez lesz a legelső alkalom a sorozat negyvenéves történetében, amikor a folytatás és az előző rész vége kapcsolódik - eddig mindig eltelt némi idő a főcím és a "Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban" felirat között.

Johnson elmondta azt is, melyek voltak azok a filmek, amelyeken fontosnak tartott levetíteni a stúdió fejeseinek, amiből kicsit megengedően nemcsak a rendező ízlésére lehet következtetni, de akár arra is, milyen stílusban kell majd elképzelni  a 2017-es Star Warst. Ha ez igaz, akkor leginkább egy klasszikus háborúra érdemes gondolnunk: Johnson olyan régi alkotásokat nevezett meg forrásaként, mint a Híd a Kwai folyón vagy az 1949-es amerikai háborús dráma, a Szárnyaló bátorság (Twelwe o'clock high). De a rendezőnek fontos volt még a szovjet, 1960-as Az el nem küldött levél vagy a japán, 1964-es Három törvényen kívüli szamuráj is.

A találkozón Johnson bemutatott pár rossz minőségű forgatási fotót, és azt is itt jelentették be hivatalosan, amit valójában már mindenki tudott, hogy a következő utánit követő, 2018-as Star Wars-filmben, ami a fiatal Han Solóról fog szólni, a főszerepet az Áve Cézár!-ban megismert Alden Ehrenreich fogja játszani, aki az alkotók szerint "Szó szerint a legelső ember volt a 3000-ből, aki eljött a castingra" - írja a The Telegraph.

Ne maradjon le semmiről!