Bizonytalanná vált Bradley Cooper szereplése az új Mundruczó-filmben

2016.07.27. 11:40

Éppen csak megszáradt a cikkünk Mundruczó Kornél jelenleg is forgó nagyjátékfilmjéről, a Felesleges emberről, máris beesett egy hír a még csak gondolatban létező új sci-fijéről.

A magyar rendező 2016-ban még a Felesleges ember című filmjén dolgozik, de 2017-ben már Amerikában lesz, hogy leforgassa az első nem magyar gyártású filmjét, a Deepert, ez mostmár tény.

A Deeper nagyon komoly nevekkel készül, a producerek között van David S. Goyer (aki nagyjából három tucat Marvel- és DC-filmhez adta már a nevét íróként, rendezőként és producerként), a forgatókönyvet pedig az a Max Landis írja, aki Az erő krónikáját, a BeSZERvezvét és a 2017-es Power Rangers-filmet is. Arról nem is beszélve, hogy a főszerepre Bradley Coopert nézték ki, de egy nemrég megjelent Landis-interjú alapján lehetséges, hogy a színész mégsem tudja vállalni a munkát.

000 DV716154
Fotó: Anne-Christine Poujoulat / AFP

Landis a Collidernek adott interjút a Comic-Conon, ahol elmondta, hogy Cooper szereplése nagyban függ a Csillagok születik c. film remake-jétől, amit egyébként pont egy magyar származású filmes, George Cukor rendezett 1954-ben. A remake lenne Cooper első rendezése, ráadásul Lady Gaga is szerepelne a filmben, szóval csak ettől a projekttől függ, hogy mennyire lesz ideje Coopernek elvállalni a Mundruczó-mozit.

A Deeper egyébként egy kegyvesztett űrhajósról szól, aki egy mélytengeri felderítő-akcióra indult, hogy megtalálják a Föld legmélyebb pontját. Landis nagyon félelmetes filmnek írta le a Deepert, ami viszont nem horror lesz, hanem inkább egy dráma, mint a Ragyogás. Lesznek benne ismerős elemek A mélység titkából, de nem sci-fi lesz.

Ne maradjon le semmiről!