Újabb Asimov-sztori kerül a mozikba

2016.07.28. 08:54

Akiva Goldsmanre bízta a Fox Isaac Asimov 1953-as regényének, a The Caves of Steelnek a filmes adaptációját, írja a Variety. A könyv a jövőben játszódik egy túlnépesedett Földön, a robotok be vannak tiltva, de egy nyomozó kénytelen eggyel szövetkezni, hogy kiderítsék annak a nagykövetnek a halálát, aki pont reformot hozott volna a gépek jogaiban.

A történet nem új, legalábbis a BBC már 1964-ben forgatott belőle tévéfilmet, de Goldsman személyében olyan emberre bízták a feldolgozást, aki nem csak a sci-fiben van otthon, hanem Asimov munkáiban is. Goldsman ugyanis forgatókönyvíróként dolgozott az Én, a roboton, ami szintén egy Asimov-regényen alapul, de munkái közé tartozik még a Batman Mindörökké, a Da Vinci-kód és a Legenda vagyok is.

A projektet már 2011-ben elindította a Fox és producernek Simon Kinberget nevezték ki, aki az elmúlt években többek között az új X-Men-rebootokon dolgozott, de ő felelte a Deadpool és a Mentőexpedíció produceri munkáiért is. A rendező az új arcnak számító Henry Hobson.

Ne maradjon le semmiről!