Jimmy Fallon lesz a Golden Globe házigazdája

2016.08.02. 22:04

Jimmy Fallon lesz a jövő januári, 74. Golden Globe-gála házigazdája, jelentette be kedden az NBC Entertainment elnöke, Robert Greenblatt. A díjátadót január nyolcadikán, vasárnap tartják majd a Beverly Hills-i Beverly Hiltonban, helyi idő szerint este nyolctól tizenegyig.

A Tonight Show 41 éves gazdája a Twitteren már reflektált is a hírre: azt írja, nagyon izgatott, hogy ő lehet majd a jövő évi gála arca, egy másik tweetben pedig azt is hozzátette, hogy nagyon várja, hogy a HFPA-val, vagyis a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetével dolgozhasson, még mielőtt Donald Trump kipenderítené őket az Egyesült Államokból.

A jelöltek névsorát a gála előtt egy hónappal, december 12-én, hétfőn jelentik majd be. A legutóbbi gálát egyébként Ricky Gervais komikus vezette, aki negyedik alkalommal vállalta a házigazda a szerepét a Golden Globe történetében. Gervais 2010 és 2012 között vezette a gálát, majd a következő három évben Tina Fey és Amy Poehler vette át a posztot, ami aztán visszakerült hozzá, és a díjátadón ott oltotta a celebeket, ahol érte, illetve neki is volt egy trumpos poénja, ami Eva Longoria és America Ferrara esetleges deportálásáról szólt.

A januári Golden Globe gála volt egyébként az, ahol a Saul fia nyerte a legjobb külföldi filmnek járó díjat, és ezzel Magyarország első Aranyglóbuszát. "A holokauszt az elmúlt évek során egy absztrakt fogalom lett. Számomra pedig egy arc. Ne feledjük el ezt az arcot!" – mondta a díj átvételekor a film rendezője, Nemes Jeles László, majd lesétált a színpadról. (via)