Még mindig rejtegetik előlünk Darth Vadert

MV5BMmM3NjUyZmItYjQzMC00NmM0LWI2OTUtN2Y2ZTZiMTRlYzIxXkEyXkFqcGde
2016.08.02. 17:02

Kijött az első tévéreklám a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című, következő Csillagok háborúja-epizódhoz, és nincs vele minden rendben.

Miközben a Csillagok háborúja-sorozat legmegátalkodottabb rajongói nem győzik a körmeiket rágni aggodalmukban, hogy mi lesz a következő film sorsa, a készítők mást sem csinálnak, csak próbálnak mindenkit meggyőzni arról, hogy nincs semmi gond. Amikor felröppentek az első hírek arról, hogy egy csomó mindent újra kellett forgatni a soron következő epizódból, a Zsivány Egyesből, mert nem lett elég laza, a stúdió nem győzött magyarázkodni, hogy csak apróságokról van szó, mert ha nem így lenne, csúszna a premierdátum is.

A rajongók viszont azóta is konstans felvont szemöldökkel méregetik az újabb és újabb híreket, amire a stúdió minden szándéka ellenére mindig szolgáltat is valami okot, bár az is igaz, hogy általában olyasmikről van szó, amiknek talán senki nem tulajdonítana semekkora jelentőséget sem, ha nem a világ egyik leghíresebb franchise-áról lenne szó.

Most például leginkább az borzolja a kedélyeket, hogy a film réges-régen beígért új trailerét még mindig rejtegetik a nagyközönség elől, és hát ugye akinek rejtegetnivalója van, az mindig gyanús. Most kijött legalább egy tévészpot, amiben még mindig csak ugyanazt a tizedmásodperces villanást lehet látni Darth Vaderről, amit már korábban is megkaptunk. Amiből az összeesküvés-elméletek leglelkesebb hívei akár azt is kihámozhatják, hogy akkor mégsem olyan apróságról volt szó azokon az újraforgatásokon, különben miért is ne lenne legalább egy-két új kocka Vader nagyúrról?

A világ kiegyensúlyozottabb fele számára meg egyszerűen csak marad a bosszankodás, hogy a félperces reklámban szinte semmi újdonság nincs, legfeljebb az találhat benne egy-két új képet, aki tizenhatszor nézi meg háromszoros lassításban. És persze azt sem olyan nehéz azért elhinni, hogy Darth Vader késleltetése egyszerű marketingtrükk, amiből nem érdemes különösebb következtetéseket levonni.

Ne maradjon le semmiről!