Remake lesz a Pillangóból

2016.08.04. 12:22

1973-ban jelent meg a mozikban a Pillangó, Franklin J. Schaffner börtönfilmje. Henri Charrière története az Ördög-szigetről való szökéséről Oscar- és Aranyglóbusz-jelölést is hozott, a két főszereplő, Steve McQueen és Dustin Hoffman teljesítménye pedig legendás volt, tessék csak az ikonikus magánzárkás jelenetben McQueenre gondolni.

A fimből egészen mostanáig nem készült remake, de az áldatlan állapotnak vége, Michael Noer rendező és Aaron Guzikowski forgatókönyvíró modernizálja a sztorit, amit majd valamikor 2018-ban terveznek bemutatni. Pillangó szerepét, amit McQueen alakított annak idején, a Sons of Anarchy című tévésorozatból illetve a Tűzgyűrű című sci-fi-ből ismert Charlie Hunnam kapta meg. míg Louis Degát Dustin Hoffman után a Mr. Robot című zseniális sorozatban főszerepet játszó Rami Malekre bízzák, aki 2014 óta először lesz látható moziban. 

A történetről annyit lehet tudni, hogy az eredeti fordulatokat megtartja, de modernizálják, és igencsak változtatnak a helyszínen is. A forgatásra Belgrádban, Montenegróban és Thaiföldön kerül sor, a forgalmazási jogokkal már májusban házalt a stúdió Cannes-ban. 

Ne maradjon le semmiről!