Össztűz alá került a Suicide Squad

018
2016.08.05. 13:13

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag a Batman Superman ellenhez hasonlóan pocsék kritikákat kapott, ráadásul egyre több kínos részlet derül ki a film készítéséről, melynek veszélyben az üzleti sikere is. Rendezője és Cara Delevingne azonban kiállnak az Öngyilkos osztag mellett.

A DC Comics új szuperhős-filmje nemcsak az Index szerzőjének nem tetszett, ritkán látott egységben lehúzták a kritikusok (27 százalékon áll a Rotten Tomatoeson), pedig a Warner nagyon komoly várakozásokkal nézett a bemutató elé. A film rendezője, David Ayer mindenesetre nem hátrált meg, hanem a mexikói forradalmár, Emiliano Zapata sokszor emlegetett mondatával reagált: "Inkább állva halok meg, mint hogy térdelve éljek". A Twitter-posztot a rendező később azzal pontosította: "Szeretem a filmet és hiszek benne, a rajongóknak csináltam".

Tegnap csatlakozott hozzá a Varázslónőt alakító Cara Delevingne is, aki ugyan elismerte, hogy a film "nem tökéletes", viszont mégis igazságtalannak tartja a reakciókat: "A kritikusok borzasztóak, sőt, rettenetesek. Szerintem egyszerűen nem szeretik a szuperhős-filmeket" - mondta a színésznő a film londoni premierjén.

És miközben a Warner kénytelen azzal szembesülni, hogy ez a DC-filmje sem váltotta be a reményeiket, megjelentek az okokat firtató újságcikkek is. Így kiderült, hogy az ilyen szuperprodukcióban korábban még nem dolgozó Ayernek mindössze hat hete volt a forgatókönyvre, és a pánikoló Warner olyannyira nem bízott a rendező koncepciójában, hogy párhuzamosan egy másik, könnyedebb verziót vágtak a filmből. Végül ez a sokszor átdolgozott és többször is újravágott verzió került a mozikba is, a már említett eredménnyel.

A kritikákra természetesen lehet legyinteni, de a Batman Superman ellen esete figyelmeztetés lehet, hiszen ott is a negatív visszhang után kezdtek elmaradozni a nézők a mozikból, hiába indított a film erősen. A Warner ráadásul nem számolhat a világ második legnagyobb mozipiacával sem, hiszen a legfrissebb hírek szerint Kínában nem fogják bemutatni a filmet, mivel a kínai illetékesek egyszerűen nem találják elég jónak.

A rajongók viszont úgy érzik, a kritikusok a másik nagy képregényóriás, a Marvel oldalára álltak a DC-vel szemben, és még online petíciót is indítottak a kritikákat összegző Rotten Tomatoes oldal bezárása érdekében. A petíció jelenleg 18 ezer aláírásnál jár, bár az indítója később finomította a célját: nem bezáratni akarják az oldalt, hanem a kritikusokkal tudatni: nagyon sokan nem értenek velük egyet.

Aki azonban amiatt aggódna, hogy esetleg a DC-univerzum további tervezett filmjeit is érinteni fogja az Öngyilkos osztag fogadtatása, az téved: hét további DC-film biztosan jön 2020-ig, és még nem tudni, mikor mutatják be a Harley Quinn-filmet, illetve készül egy önálló Batman-film is.

Ne maradjon le semmiről!