Egymilliárdból készül Pálfi György sci-fije Kanadában

2016.08.10. 11:03 Módosítva: 2016.08.10. 15:29

A Taxidermia rendezője a napokban kezdte el forgatni Az Úr hangja című nagyjátékfilmjét Kanadában. A Stanislaw Lem azonos című regénye alapján készülő film egy napjainkban játszódó családi krimi lesz „az eredeti mű gondolatvilágával”.

Az Úr hangja a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készül, az összköltségvetés egymilliárd forint körül lesz. A filmterv előzőleg a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv-fejlesztő fórumon két díjat nyert, az Európai Unió MEDIA programja pedig 50 ezer eurós (15,5 millió forintos) támogatást ítélt a filmterv fejlesztésre. 

Az Úr hangja forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, a film operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmester Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc. A stáb a magyarországi helyszínek mellett többek között Ottawában, Las Vegasban és New Yorkban forgat. A felvételek novemberig tartanak.

A magyar forgalmazó, a Vertigo Média közleménye szerint a Stanislaw Lem regénye alapján készülő film „az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó családi krimi keretei közé”. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben. 

Az Úr hangja főszerepeit Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és a külföldi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is.

Az Úr hangja várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba.

Ne maradjon le semmiről!