Hetvenmillió dolláros bukta lett az új Szellemirtók

2016.08.12. 06:18

144 millió dollárba került a gyártása, és kb. 160 milliót emésztettek fel a járulékos költségek (pl. marketing), legalábbis a Sony szerint, írja a Hollywood Reporter, márpedig ha 300 millió kell a nullszaldóhoz, akkor most elég nagy bajban vannak.

Szellemirtók (2016) előzetes

A nőkkel újraforgatott Szellemirtókban nagyon bíztak pedig, a folytatást a bemutató után hivatalosan be is jelentették, pedig nem kellett volna, mert a nézőket sem így, sem úgy nem érdekelte a film és a kritikusok sem nagyon szerették (mi igen). Észak-Amerikában 118 millió dollárt hozott egy hónap alatt, amiből az első hétvégén 65 milliót keresett, azóta viszont egyre csökken a bevétele.

A világpiacon is meglehetősen gyengén teljesít, 62 millió dollár az nagyon kevés egy ilyen filmtől (mi 69 000 dollárral járultunk hozzá). Jó, a francia, mexikói és japán bemutató még hátravan, de a film még a nagyon bátor becslések szerint sem fogja elérni a 230 milliós összbevételt, ami 70 milliós mínuszt jelent a stúdiónak.

ghostbusters main h 2016

Nagy pofon ez a Sonynak, hiszen a franchise feltámasztását és kiterjesztését várták a filmtől, így viszont legfeljebb animációs folytatásban gondolkodnak (2019-re tervezik) és egy szintén animációs tévésorozatban (Ghostbusters: Ecto Force címen), amit 2018-ban mutatnának be. Paul Feig rendező a folytatással kapcsolatban nem nyilatkozik, a főszereplő négyes (Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones és Kate McKinnon) szerződése még két filmre szól, szóval rajtuk nem múlik az élőszereplős verzió sem, csak éppen a stúdió nem fog kockáztatni.

Ne maradjon le semmiről!