Robert De Niro: Trump maga a Taxisofőr

2016.08.15. 09:37

A színész az egyik leghíresebb szerepéhez hasonlította az elnökjelöltet, a Taxisofőr című filmklasszikus jubileumi vetítése alkalmából.

De Niro a szarajevói filmfesztiválon volt vendég, ahol a bemutatása 40. évfordulóján levetítették a színész egyik legnagyobb sikerét hozó Scorsese-filmet. Ebben De Niro egy Travis Bickle nevű, zavarodott taxisofőrt játszik, aki merényletet kísérel meg egy szenátor ellen, majd később kisebb vérengzést rendez egy bordélyházban, mégis hősként ünneplik a végén.

"Számomra a film végén az ironikus befejezés - amikor Bickle visszatér taxizni és ünneplik - ma is releváns. Őrület, hogy az emberek szeretik Donald Trumpot. Idáig sem szabadott volna eljutnia, úgyhogy az isten óvjon mindnyájunkat" - mondta De Niro, nagy tapsvihar közepette.

A színész "totál hibbantnak" nevezte a republikánus elnökjelöltet, és különösen a médiát hibáztatta, amiért folyamatosan teret adnak Trumpnak. "Teljesen idióta és röhejes dolgokat mond, de most már a média kezd visszavágni. Végre ők is azt mondják: ugyan már, Donald, ez nevetséges hülyeség, őrültség." 

Ne maradjon le semmiről!