A Trónok harca írójával forgat a Pacific Rim rendezője

2016.08.16. 14:59

A Tűzgyűrű második részét nem Guillermo del Toro rendezi, de a rendező már el is kezdte forgatni következő filmjét egy Oscar-jelöltekkel teli stábbal.

Bár A faun labirintusáért Oscarra-jelölt rendező, Guillermo del Toro (Hellboy, Bíborhegy) korábban még arról beszélt, hogyan teremtene teljes világot a Tűzgyűrű (Pacific Rim) köré, és hogyan szerepeltetné még Godzillát is a robotok vs. szörnyek-témájú film későbbi részeiben, végül átadta a rendezői feladatokat az elsőfilmes, de producerként már jól ismert Steven S. DeKnightnak: a Pacific Rim 2. előreláthatólag 2018-ban fog moziba kerülni.

Del Toro helyi idő szerint hétfőn este bejelentette, min dolgozik: egy Twitter-bejegyzésben árulta el, most kezdik el forgatni Torontóban a The Shape of Water című filmet, egy olyan projektet, amelyen del Toro már évek óta dolgozik. A film 2017-ben elvileg már moziba is kerül, a társírója a rendező mellett az a Vanessa Taylor lesz, aki a Trónok harca húsz részének producere volt (a 2. és a 3. évad alatt), háromban pedig íróként is közreműködött.

A film sztorijáról egyelőre keveset lehet tudni: úgy tűnik, egy természetfeletti elemekkel átszőtt, de a Hidegháború alatt játszódó, mágikus realista történet lesz, amiben egy különleges tulajdonságokkal rendelkező férfi egy halandó nővel kerül kapcsolatba. Del Toro a The Hollywood Reporternek azt mondta, a lény megalkotásán már kilenc hónapja dolgozik, ami több, mint amit valaha is egy karakterre szánt. A szerepet Doug Jones, del Toro egyik kedvenc színésze játssza, aki szerepelt a Mimic - A júdás fajban, a Pokolfajzat 1-2-ben, A faun labirintusában és a Bíborhegyben is.

A szereposztás egyébként elég erősnek tűnik: a főszerepeket a Blue Jasmine-ért Oscarra jelölt Sally Hawkins (Hajrá, boldogság!, Godzilla), A segítségért Oscar-díjat nyert Octavia Spencer, A látogatóért Oscar-díjat nyert Richard Jenkins, vagy a Boardwalk Empire két színésze, Michael Shannon és Michael Stuhlbarg játsszák.

Del Torót egyébként egyáltalán nem zavarja, hogy ezúttal nem blockbustert, hanem kisebb költségvetésű filmet készít, sőt: "Bár 1997 óta egyáltalán nem voltak cenzúra-problémáim, azért a nagy pénzzel nagy felelősség is jár. Most pont ugyanolyan költségvetéssel dolgozom, mint A faun labirintusa idején: ugyanazt a szabadságot akartam érezni, mint akkor, amikor bármilyen érzelmi logika mentén mesélhettem el a történetemet" - mondta a Hollywood Reporternek.

Ne maradjon le semmiről!