Advertisement

Vásárolj 4db Somersby-t, töltsd fel az AP kódját és nyerj!

John Cleese életműdíjat kap Berlinben

2016.08.17. 15:43

John Cleese, a Monty Python társulat tagja életműdíjat kap az Európai Műsorsugárzók Szövetségétől (EBU) szeptemberben Berlinben, írja az MTI. A nemzetközi szervezet azokat ismeri el a Rose d'Or (Arany Rózsa) életműdíjával, akik pályafutásuk alatt kiemelkedő teljesítményükkel emelik a televíziós szórakoztatás rangját.

Az EBU közleményében hangsúlyozta, hogy "senki sem érdemelte ki annyira" ezt az elismerést, mint Cleese, aki 50 éve nevetteti meg a világot.

"Örülök, hogy bosszanthatom Terry Gilliamet, és igazán megtisztel a minden költségemet fedező berlini vakációs ajánlat" - köszönte meg Cleese a díjat a Monty Python másik oszlopos tagjára utalva.

Paddy O'Connell, a Rose d'Or díjátadó házigazdája megjegyezte, hogy Cleese íróként, színészként és előadóként kívülről-belülről ismeri a szórakoztatóipart. Fiatalon németül is megtanult és egy alkalommal azt nyilatkozta a Der Spiegelnek: szeretné, ha a német lenne az anyanyelve.

A színész volt a társírója és egyik főszereplője A hal neve: Vanda című vígjátéknak, de a Harry Potter- és a James Bond-filmekben is láthatta a közönség.

Az 1961 óta megrendezett Rose d'Or fesztivál az egyik legjelentősebb és legnagyobb presztízsű nemzetközi szórakoztató televíziós verseny, amely a műsorszerkesztők figyelmének középpontjában áll világszerte. Az EBU minden évben az előző év legjobb online, rádiós és televíziós műsorait díjazza. John Cleese az 55. alkalommal megrendezett díjátadón szeptember 13-án veheti át az életműdíjat.