Advertisement

Vásárolj 4db Somersby-t, töltsd fel az AP kódját és nyerj!

Nincs egy perc pihenő sem: már vágják a következő utáni Star Warst

2016.08.18. 07:02 Módosítva: 2016-08-18 12:58:24

Első nap - kommentálta a Zsivány Egyes utáni, Az ébredő erő történetét folytató VIII. Star Wars-epizód rendezője, Rian Johnson a képet, amelyet a vágószobában készítettek róla.

Még csak most jött ki a nyolcadikként bemutatandó, Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című film új előzetese, de máris itt a hír arról, hogy elkezdődött a folytatás, a decemberhez egy évre, 2017 végén a mozikba kerülő film vágása. A két filmnek egyébként - na persze a Csillagok háborúja univerzumán belül - a lehető legkevesebb köze lesz egymáshoz, ezért is mehetnek párhuzamosan a munkálatok. Amikor a Disney megvette a Lucasfilmet, nyilvánvalóvá tették egyrészt, hogy ameddig lesz elég mozijegyvásárló, ők ugyan abba nem hagyják az újabb és újabb folytatások készítését, másrészt, hogy a páratlan évben fogják bemutatni a lineáris cselekményt folytató sorfilmeket, a párosakban pedig "kiegészítő" epizódok jönnek.

Így az idén decemberi Zsivány Egyes időben a legelőször bemutatott epizód, Az egy új remény előtt játszódik, és arról szól, hogyan szerezték meg a lázadók a Halálcsillag tervrajzát, amit a Csillagok háborúja első jelenetében annyira keres Darth Vader. Viszont jövőre, Rian Johnson filmjével folytatódik az a történet, amelyet a tavaly bemutatott hetedik rész, Az ébredő erő elkezdett, mégpedig a rendező előző nyilatkozatai alapján pontosan ugyanott, ahol az véget ért: Luke Skywalker és Rey első találkozásakor.

Ennek a filmnek az első vágását kezdte most el Johnson az Instagramra feltöltött kép szerint:

Day one!

Rian Johnson (@riancjohnson) által közzétett fénykép,

Az első vágás persze még nem sokat jelent, hiszen a filmvilág jelenlegi legnagyobb szabású filmsorozatában a rendező nem is álmodozhat arról, hogy övé lenne a végső vágás joga, szóval aminek Johnson most nekifog, az szélsőséges esetben lehet, hogy csak afféle támpontul fog szolgálni a stúdiónak. Pláne, ha arra gondolunk, mennyi minden történt a Zsivány Egyessel azóta, hogy befejezték a forgatást: nemcsak, hogy újraforgatásokat rendeltek el, hogy lazább legyen a végeredmény - aminek eredménye egyébként meg is látszik a legújabb előzetesen, amelybe beleszuszakoltak néhány eléggé elhasznált poént -, de arra is külön írót hívtak, hogy gatyába rázzák az egészet, miközben persze folyamatosan azt kommunikálták, hogy az ég adta világon nincs semmi baj, minden a legnagyobb rendben halad.

A sztoriról egyelőre még nem árultak el szinte semmit, Johnson is csak rossz minőségű forgatási fotót mutatott meg a rajongóknak, és azt mondta, a munkacím Űrmedve - ami valószínűleg csak vicc, ilyen címmel legfeljebb a Sharknadót jegyző stúdió merne komolyan előállni. John Williams, a sorozat ötszörösen Oscar-díjas zeneszerzője egyike lesz az elsőknek, akik többet tudnak majd mondani: mivel hamarosan elkezdi komponálni a VIII. rész filmzenéjét, ő megnézi a felvételek első, nyers változatát, amint lehetősége lesz rá.

Egyébként aki azt hinné, 2017. decembere a legkésőbbi időpont, amíg előre lehet látni a Star Wars-univerzumban, nem is tévedhetne nagyobbat: már a tizedik, a fiatal Han Solóról szóló filmek is megvan a főszereplője.

Ne maradjon le semmiről!