Agatha Christie-mozit készít Ben Affleck

2016.08.23. 05:56

Ben Affleck nem csak rendezheti A vád tanúja című film remake-jét, hanem szerepelhet is benne, írja a Variety. A lap legalábbis úgy tudja, hogy a Fox már a 44 éves színésszel tárgyal.

Az 1957-es film Agatha Christie magyarul is megjelent, azonos című novellájából, pontosabban az abból írt színdarab nyomán készült, és az a Billy Wilder rendezte, aki például a Van, aki forrón szereti, az Alkony sugárút és A legénylakás című filmeken is dolgozott.

Wilder filmjét összesen hat Oscar-díjra jelölték, például a legjobb film és a legjobb rendező kategóriában. Emellett olyan színészek szerepeltek benne, mint Tyrone Power, Marlene Dietrich, Elsa Lanchester és Charles Laughton.

Afflecknek ugyebár nem ez az első rendezése:

  • a 2012-es Argo-akciót például hét kategóriában jelölték Oscarra, amiből hármat (legjobb film, legjobb vágás és legjobb adaptált forgatókönyv) haza is vitt,
  • a Clint Eastwood legkisebb fiával, Scott Eastwooddal jegyzett Live by Night a jövő év elején kerül mozikba,
  • és egy Batman-rebootot is készít a Warnernek.

Sőt, a 2017 novemberében megjelenő Justice League-en executive producerként is közreműködik.

A Foxnak ez már a második Agatha Christie-filmje lenne: a Gyilkosság az Orient expresszen moziváltozatát állítólag Kenneth Branagh fogja rendezni, aki Affleckhez hasonlóan szerepelhet is majd a filmjében. Sőt, azt pletykálják, hogy Branagh mozijában a Hamilton című Broadway-musicalben nyújtott alakításáért Tony-díjban részesült Leslie Odom Jr. lehet az egyik főszereplő. 

Ez pedig  a Billy Wilder-féle, 1957-es film előzetese (készült egyébként egy 1982-es tévéfilm is a novellából):

Ne maradjon le semmiről!