Magyarul is marhaságnak tűnik ez az Arthur király

2016.08.31. 11:03 Módosítva: 2016.08.31. 11:04

Megérkezett a Blöff rendezőjének új filmje, az Arthur király - A kard legendája magyar szinkronos előzetese, de még így sem tűnik kevésbé ijesztőnek a film, és nem a szó jó értelmében.

Elég nagy sületlenségnek tűnik ez az Arthur király - írtuk egy hónapja, amikor megjelent Guy Ritchie (A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, Blöff, Sherlock Holmes) új filmjének első előzetese. Az Arthur király - A kard legendájának közben elkészült a magyarra szinkronizált trailere is, de a helyzet nem túl meglepő módon ezzel sem javult sokat:

Arthur király - A kard legendája szinkronos előzetes

Guy Ritchie mindent elkövet, hogy működjön ez az újramelegített Artúr király-történet, a szubjektív kameraállástól a harci elefántokon, harci kígyókon, harci kutyákon és harci mágusokon át a Blöffből a Sherlock Holmesba, aztán onnan ide is átlopott verekedésjelenetig. Az előzetesből úgy tűnik, a rendező úgy szeretné felrázni a Camelot-mondát, hogy a királyt egy, az utcán felnőtt, mai kemény csávóhoz teszi hasonlóvá, ami jó ötletnek tűnik, de az majd kiderül, mennyire tud működni a kosztümös háttérrel.

A főszerepet a leginkább a Kemény motorosokból (Sons of Anarchy) ismert Charlie Hunnam játssza, de fontos szerepe lesz Ritchie egyik kedvenc színészének, Jude Law-nak is, és felbukkan Eric Bana vagy a Trónok harcában Kisujjat játszó Aidan Gillen is. A forgatókönyvet a rendezőn kívül a Sherlock Holmesban és Az U.N.C.L.E. emberében is közreműködő Lionel Wigram és az ismeretlenebb, leginkább csak saját Éberség című filmjével feltűnt Joby Harold írják.

A magyar bemutató pontos dátumát még nem tudjuk, de az Egyesült Államokban 2017. március 24-én mutatják be.

Ne maradjon le semmiről!