Visszatér a magyar mozikba Bud Spencer és Terence Hill

2016.08.31. 13:24

A legendás olasz páros öt filmje újra a mozikba kerül, ráadásul digitálisan felújítva simogatnak a pofonjaik.

A tévécsatornák nézettségei adatait elnézve a filmes műsorsávban nemigen lehet nagyobbat dobni egy Bud Spencer – Terence Hill-filmnél, bár a Reszkessetek, betörők! elég erős konkurencia, igaz, ahhoz nem árt, ha karácsony van. Úgyhogy igazából nem is tudom, miért kellett meghalnia szegény Carlo Pedersolinak, azaz Bud Spencernek ahhoz, hogy valakinek végre eszébe jusson: ha már mostanában úgyis egy csomó filmklasszikus visszakerül a nagyvászonra, a magyarok örök kedvenceinek is ott a helyük.

De jobb későn, mint soha: a Cinenuvo Kft. nevű, olasz filmekre szakosodott filmforgalmazó most megcselekedte, amit megkövetelt a haza: 2016 novembere és 2017 márciusa között újra bemutatnak a mozikban öt legendás Spencer-Hill filmet. A filmeket digitális kópiáról, dcp-ről vetítik a mozik, és mindegyiket az eredeti magyar szinkronnal (Bujtor István és Újréti László hangjaival) forgalmazzák.

Az örömünnep 2016. november 3-án kezdődik a Bűnvadászokkal, aztán december 1-jén jön az ...és megint dühbe jövünk, 2017. január 5-én mutatják be a Kincs, ami nincs-et, február 2-án érkezik a Nyomás, utána!, aztán a Nincs kettő négy nélkül zárja a sort március 2-án. Innentől pedig mind az öt film műsoron lesz egészen 2017. július 31-éig.

Aki viszont tényleg nem bír magával, egyszer korábban is beülhet az öt filmre – bár ehhez tényleg nagyon keményvonalas rajongónak kell lenni, mivel Bud Spencer – Terence Hill Filmünnep nevű eseményen egymás után adagolják a majdnem kilenc órányi élvezetet. A minifesztivált 2016. október 30-án rendezik a Corvin moziban, meghívott vendégekkel és kísérőprogramokkal, amikről egyelőre még nem lehet bővebbet tudni. De az biztos, hogy ha lesz hagymás bab, megyünk!

Ne maradjon le semmiről!