Film készül Berlusconiról

2016.09.06. 11:40

Az Oscar-díjas olasz rendező, Paolo Sorrentino korábban vászonra vitte már a modern kori olasz történelem egy másik, rendkívül ellentmondásos alakját is.

A Loro (magyarul Ők, de más írásmóddal, mint L'oro aranyat jelent) című filmet jövő nyáron kezdik forgatni, de Sorrentino már dolgozik a forgatókönyvön. A filmről egyelőre annyit lehet tudni a Variety szerint, hogy a volt miniszterelnökről és belső köréről szól majd, és viszonylagos objektivitással igyekszik megközelíteni a témát, nem pedig szimplán csak bírálni akarja a politikust.

Sorrentino korábban már rendezett filmet a maffiakapcsolatokkal vádolt volt miniszterelnök, Giulio Andreotti életéről is (Il Divo - A megfoghatatlan), most pedig az elmúlt húsz év legjelentősebb olasz politikusának pályája ihlette meg. 

A rövidesen 80 éves Silvio Berlusconi a jelek szerint visszavonult a közélettől: a nyáron szívműtétje volt, a múlt hónapban pedig eladta futballklubja, az AC Milan részvényeit is egy kínai konzorciumnak. 

Bár Sorrentino két legnagyobb sikerű filmjét (A nagy szépség, Ifjúság) a Medusa nevű produkciós cég finanszírozta, ebben a filmben nem vesz részt, ami nem meglepő, lévén Berlusconi érdekeltségébe tartozik.

Sorrentino legutóbbi munkája Az ifjú pápa című, Jude Law főszereplésével készült minisorozat, melynek most volt a premierje a velencei filmfesztiválon.

Ne maradjon le semmiről!