Anonim alkoholistákhoz járt Shia LaBeouf

2016.09.07. 16:26

Hatalmas portrécikkben foglalkozik Shia LaBeouffel a Variety, aki az elmúlt években leginkább a balhéi és alkoholproblémái miatt szerepelt a hírekben. Az egészen őszinte interjúból többek között az is kiderül, hogy miért nem szerepelt végül a Suicide Squadban.

És ez csak pár véletlenszerűen kiválasztott hír az elmúlt évekből a színésszel kapcsolatban. LaBeouf az interjúban bevallja, hogy az alkohol teljesen tönkretette, egy éve nem iszik és korábban anonim alkoholisták közé járt. Ez csak az egyik része a Variety által készített anyagnak, amiben többek között arról is vall, hogy egykori Disney-sztárként, majd franchise színészként egyszerűen nem érezte jól magát, és eljutott arra a szintre, hogy - saját bevallása szerint joggal - kiközösítette Hollywood, és teljesen alulról kell újra felépítenie magát.

Az interjúban arról is beszél, hogy egyáltalán nem élvezte a munkát Steven Spielberggel, és meglehetősen kemény véleménnyel van a rendezőről. Miatta hagyta ott a Transformerst a második film után, és nagyon komolyan megviselte, hogy a kasszasiker ellenére ennyire rosszul fogadták a negyedik Indiana Jonest, amiről ugye már akkor azt pletykálták, hogy LaBeouf felbukkanásával már a következő főszereplőnek ágyaztak meg. Spielberget nem is személyként, rendezőként említi, hanem egy komplett cégként, ami elvárja, hogy az adott szöveget pontosan 37 másodperc alatt mondja el a színész.

Shia LaBeouff a Variety címlapján

shia-labeouf-variety-cover

Ami ennél a résznél is nyomasztóbb, hogy LaBeouf konkrét tolvajlásként írja le azt a három évvel ezelőtti esetet, amikor plágiumgyanúba keveredett. Mint kiderült, hogy tényleg egyszerűen lenyúlta egy másik ember munkáját és filmet csinált belőle. Ma már bánja és elnézést kért az alkotótól. Ugyan a cikk nem tér ki rá külön, de a Variety címlapján is látni lehet a színész jobb szeme alatt két vágást. Még 2014 októberében érkeztek arról hírek, hogy a David Ayer rendezte Furyben (itthon Harag) kapott szerepét annyira komolyan vette, hogy kihúzatta az egyik fogát és minden nap újra és újra felvágta az arcát ugyanazon a helyen. Na, a mostani címlapkép alapján úgy tűnik, hogy a sztori egyáltalán nem kamu, mert pont ott láthatók a vágások, ahol a filmben is.

A cikk alapján LaBeouf elméje azóta már helyre állt, de sokat elmond a pár évvel ezelőtti helyzetéről, hogy a Fury után Ayer megkereste egy szereppel a Suicide Squadba, amit végül Scott Eastwood kapott meg, de gyakorlatilag azt a karaktert még mellékszereplőnek is túlzás nevezni. Mint LaBeouftől kiderült, a karakter eredetileg totál másmilyen lett volna, és eredetileg Tom Hardyvel ketten egészen más forgatókönyvet írtak nekik, de aztán megjelent Will Smith, és meg kellett húzni az említett szerepeket. Végül Tom Hardy helyett Joel Kinnaman kapta Rick Flag szerepét. Erre azért is volt szükség, mert állítólag a Warner megvétózta LaBeouf szereposztását, mivel túl rizikósnak találták a befektetés méretéhez képest, hogy ilyen idegállapotú színészt válasszanak.

Az egyik nagyon érdekes pontja a cikknek, hogy a színész markánsan kiáll a mindenki által leszólt Michael Bay mellett. Egy művésznek tartja, akiről egyszerűen nem veszik észre az emberek, hogy mennyire király. Azonban Bay nem mer tökösebb lenni szerinte, hanem túlságosan James Cameronra akar hasonlítani. Viszont ezek a fajta rendezők már kihaló félben vannak, és ha igazán fenn akar maradni, akkor el kell kezdeni furcsa dolgokat csinálni.

Mindenesetre érdemes elolvasni az eredeti cikket, mert ritkán olvasni ennyire őszinte mondatokat egy egykori (?) hollywoodi sztártól.

Ne maradjon le semmiről!