Közeleg Mel Gibson második eljövetele

GettyImages-599228040
2016.09.07. 13:29

Óriásit megy az elmúlt napokban Mel Gibson, aki az Apocalypto után tíz évvel tért vissza a rendezéshez. Gibson a Hacksaw Ridge című második világháborús drámát mutatta be nemrég a velencei filmfesztiválon – a közönség tízperces álló tapssal fogadta az alkotást. Gibsonnak ráadásul még arra is volt ideje, hogy rúgjon egy nagyot a DC–Warner párosba.

A Hacksaw Ridge egy igaz történetet dolgoz fel Desmond T. Doss katonaorvosról. A tíz éve elhunyt Doss hetednapi adventista volt, akinek szigorúan tiltotta a vallása, hogy fegyvert fogjon, ezért az egész második világháborút puska vagy bármilyen más fegyver nélkül harcolta végig. A brutális okinavai csatában egymaga 75 bajtársának életét mentette meg úgy, hogy közben folyamatosan tűz alatt tartotta az ellenség. Annak ellenére, hogy nem volt hajlandó fegyvert fogni a kezébe, később Harry Truman amerikai elnök Becsület érdemrenddel tüntette ki. Az ő életét dolgozza fel a Hacksaw Ridge, amiben a főszerepet Andrew Garfield játssza, de olyan további nevek tűnnek fel, mint Hugo Weaving, Vince Vaughn és Sam Worthington.

Hacksaw Ridge (2016) előzetes

Miközben a filmvilág Gibson rendezői visszatérésétől hangos, a Deadline-nak adott interjújában egy rakás szarként jellemezte a Batman vs. Superman c. filmet, és arra is kitért, hogy szerinte nem éri meg 200 milliónál drágább filmeket gyártani. Az Apocalypto 30, a Hacksaw Ridge végül 40 millió dollárból készült, a Warner és a DC szuperprodukciója pedig 250 millióból.

Ne maradjon le semmiről!