Ma mutatják be Nick Cave filmjét, amit fia haláláról készített

2016.09.08. 09:29

One More Time With Feeling címmel csütörtökön világszerte hétszáz moziban mutatják be azt a dokumentumfilmet, amelyben Nick Cave új albuma dalait énekli, illetve fia halála miatt érzett gyászáról is vall. A filmet az énekes tervei szerint többet nem mutatják be, csak a mai napon lesz látható, - itthon sajnos nem. A film szerepel a jelenleg is zajló velencei filmfesztivál programjában, a rendező ott adott interjút a Népszabadságnak.

"Ez Nick filmje. Ő finanszírozta, az ő élete volt terítéken, én meg szívességet tettem neki. (...) Elképesztően kiszolgáltatott helyzetben nyitotta meg a szívét" - mondta a lap csütörtöki számában megjelent interjúban Andrew Dominik.

Mint felidézte, az ausztrál származású Nick Cave-vel 1986-ban találkoztak először egy drogdílernél, és kellett hozzá tíz év, mire barátok lettek. Nick Cave tavaly kereste meg, miután tizenöt éves fia szörnyethalt egy szikláról lezuhanva, hogy szívesen beszélne egy filmben a gyászáról, és megkérte, rendezze meg a filmet. A forgatás négy hónapon keresztül zajlott, napi tízórás munkával. "Azt pontosan tudtam, hogy a felvett dalok szűk negyven percet tesznek ki a játékidőből. A többi spontán felvételekből és beszélgetésekből áll össze" - mondta a rendező, aki az tis hozzátette, az énekes tudta, hogy úgyis mindenki kérdezné a gyászáról, ezért inkább úgy döntött, elmondja mindenkinek egyszerre egy filmben. Mivel az énekes magánéletéről van szó, Cave a vágásba is beleszólt.

A One More Time With Feelinget fekete-fehér 3D-s kamerával forgatták. "A fekete-fehér tónusokkal a világnak egészen más érzetét tudjuk adni, illetve Nick dalaihoz is sokkal jobban passzolt ez az atmoszféra. Mivel az alapötlet az volt, hogy a filmet csak egyszer mutatjuk be mozikban, arra törekedtem, hogy vizuálisan is különleges élmény legyen" - hangsúlyozta Andrew Dominik. Egyelőre azt sem biztos, hogy később bármilyen hordozón elérhető lesz a film.

A film magyarországi mozikban nem lesz látható, legközelebb Bécsben és Pozsonyban vetítik. A Nick Cave & The Bad Seeds kapcsolódó új lemeze pénteken kerül a boltokba világszerte.

Nick Cave 15 éves fia tavalya halt meg egy balesetben, belezuhant asussexi Ovingdean-szakadékba. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport