Ha mindenkinél fegyver van, senki sem tudja ki a főnök

2016.09.11. 11:54

Ben Wheatley rendező (High Rise, Halállista) nem éppen a szokványos filmjeiről híres. Legközelebb sem hazudtolja meg magát, Free Fire címmel készít egy lövöldözős őrületet és ehhez több sztárt is megnyert magának. A történet a 70-es évek Bostonjában játszódik, ahol két bűnözőcsapat fegyverüzlete nem a várakozásoknak megfelelően alakul.

Az előzetes alapján olyan, mintha a Kutyaszorítóban eltúlzott komikus változatát néznénk, ahol mindenki lő mindenkire, a vér pedig csak úgy fröccsen. A bűnözők közül a legnagyobb név Brie Larsson, aki idén nyert Oscar-díjat a Szoba című filmben nyújtott alakításáért. A bűnözők között ő az egyetlen nő, a többi bűnöző mind férfi, mint például Armie Hammer (Social Network - A közösségi háló, A magányos lovas) Cillian Murphy (Eredet, Batman: Kezdődik), vagy Jack Reynor (Sing Street). 

Az előzetes 18 éven felülieknek ajánlják, mert véres jeleneteket és csúnya beszédet tartalmaz. Bár a filmben jól láthatóan B-filmekhez hasonlatosan kezelik a lövöldözés által okozott sérüléseket. A Free Fire-t a napokban mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a kritikusokat pedig megosztotta, valakik szerint a rendező minden rossz tulajdonsága tetten érhető a filmen, mások szerint viszont egy szórakoztató pisztoly operáról van szó, ami közben még az amerikai lőfegyverekkel kapcsolatos problémát is kommentálja. 

Ne maradjon le semmiről!