Amy Adams valami szörnyűséget csinált az exével

2016.09.19. 13:47

Nem tudjuk, mit követett el az Éjszakai ragadozók főszereplője az exférje ellen, de a félőrült Jake Gyllenhaalt elnézve úgy tűnik, baromira felhúzta vele.

MV5BNjA0ZjAyM2QtMmQ5Ni00M2JkLWJhYTYtZjMwNGFlMWIxNjBjXkEyXkFqcGde

Tom Ford egy egészen egyedülálló férfi: korábban egyetlen egy filmet rendezett, az Egy egyedülálló férfit a meleg, barátjának elvesztése miatt depressziós férfit játszó Colin Firth-szel és Julianne Moore-ral, de azt rögtön Oscarra is jelölték. De Ford esetében ez az egyfilmes múlt nem azt jelenti, mint az Oscar-jelölt elsőfilmes rendezőknél általában: ő tényleg szinte egyáltalán nincs jelen a filmiparban, nem működik a ritka rendezések mellett producerként, koproducerként vagy segédrendezőként; adatlapján mindössze az Egy egyedülálló férfi és most már az Éjszakai ragadozók megírása, megrendezésre és a kapcsolódó két produceri munka szerepel, meg egyetlen színészi cameo. Hírnevet nem filmmel, hanem a Gucci és az Yves Saint Laurent divattervezőjeként szerzett magának.

Ennek ellenére második filmjét is világsztárokkal forgatta le: az Éjszakai állatok főszereplője az ötszörösen Oscar-jelölt Amy Adams és a szintén Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, és játszik benne Michael Shannon (Oscar-jelölt), és a feltörekvő színészek legjava, Isla Fischer, Armie Hammer és Aaron Taylor-Johnson. Ráadásul az előzetes alapján egy kifejezetten erős atmoszférájú, feszült thrillerre lehet számítani:

Éjszakai ragadozók (2016) magyar feliratos előzetes

A film "azt vizsgálja, milyen vékony határ húzódik szerelem és kegyetlenség, bosszú és megváltás között". Amy Adams és Jake Gyllenhaal egy elvált házaspárt alakít, akik sötét dolgokat tudtak meg egymásról és saját magukról: az új férje oldalán boldogtalan Adams (aki az előzetes szerint "valami szörnyű dolgot" csinált az exével) egy csomagot kap, amelyben egy könyv van. A regényt az exférj írta, és neki dedikálta, de a szöveg rémisztően durva és erőszakos. A film adatlapja szerint "Susanra erős hatással van exférje regénye, és önkéntelenül felidézi szerelmük legmeghittebb pillanatait. Amint próbál önmagába nézni és belátni fényűző élete csillogó felszíne alá, egyre inkább bosszúdrámának tartja a regényt, amelynek hatására kénytelen újraértékelni élete fontos döntéseit, és újraébred egy elveszettnek hitt szerelem."

Az Éjszakai ragadozókat Magyarországon november 17-én mutatják be.

Ne maradjon le semmiről!