Rahedli pénzbe fog kerülni a Jurassic World folytatása

2016.09.20. 08:50

Összesen több, mint másfél milliárd dollárt hozott az egész világon a mozijegyekből a 2015-ös Jurassic World, úgyhogy akár érthető is lenne, hogy a Universal megdobja annyi pénzzel, amennyivel csak tudja, hiszen bele van építve a siker. Na de hogy ennyivel?

JurassicWorld trailer
Fotó: artofvfx.com

JA Bayona, a folytatás spanyol rendezője azt nyilatkozta az El Pais Semenal nevű lapnak, hogy egyrészt azért vállalta el a rendezést, mert tudta, hogy Frank Marshall és Steven Spielberg is részt fog venni a munkában, és ezzel ő is bejut a filmes „bajnokok ligájába”, másrészt pedig elkottyantotta, hogy a 2018-ban érkező második rész 260 millió dollárba fog kerülni.

Ez egyébként forintban annyi pénz, amennyit a magyar állam 2016-ra szánt gyermekétkeztetésre.

260 millió dollár rengeteg pénz, főleg, ha számításba vesszük, hogy az első 150 millióba került a Box Office Mojo adatai szerint. Egy névtelen, Universalhoz közeli forrás már meg is szólalt az ügyben a Slashfilmnek, szerint Bayona el sem mondhatta a költségvetést, mert még nem tart abban a fázisban az előkészítés. Mondjuk egy hivatalos forrásról van szó, nem egy sajtóközleményről, azt még várjuk az ügyben.

Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy az eredeti interjúban az újságíró állítja, hogy a Jurassic World második része 260 millió dollárba fog kerülni, Bayona viszont nem tagadja, csak annyit mond, hogy igen, 200 millió fölött lesz a vége. Az interjút itt lehet elolvasni, spanyolul.

Ne maradjon le semmiről!