Most már tényleg bárhol nézhető a Saul fia

2016.09.21. 11:31

Nemes Jeles László filmje az év elején nyert Oscar-díjat, moziban 250 ezren látták, mostantól pedig tényleg szinte minden létező platformon elérhető lesz a film. 

Az új bejelentés, hogy az HBO Go szolgáltatásában már az országos tévépremier előtt is nézhető a Saul fia, a HBO előfizetés mellé járó on-demand alkalmazásban okostévén is nézhető a film. De a rendes tévén sem kell már sokáig várni, itt szeptember 24-én, szombaton este, 21:50-től adja majd le az RTL Klub – méghozzá a Schindler listájához hasonlóan megszakítások nélkül.

De okoseszközökön eddig is rongyosra nézhettük a filmet: az RTL februári bejelentése után alig pár nappal aztán a Vodafone Red is azzal büszkélkedett, hogy április elseje óta az szolgáltatásukban is elérhető a film, amit okostelefonon és tableten lehet nézni, bár erről a rendező később azt mondta, hogy szerinte telefonon filmet nézni szinte egyenlő a világvégével.

Nemes Jeles egész pontosan így fogalmazott a a Saul fia sajtótájékoztatóján: "Telefonon nézni egy filmet, az a világvége. Nagyon remélem, hogy a nézők egy része rájön erre. A Bem mozi specializálódott arra, hogy filmet nézzenek az emberek, és ne televíziót. Remélem, hogy az emberek is rájönnek, hogy eleget hülyítették őket. Nem a Google-on kell megnézni egy Rembrandt-képet, hanem a múzeumban. Filmen kell látni a 2001-et, a Keresztapát. Annak van mágiája, az egy fiziológiai folyamat. Beül az ember a sötétbe, nem lehet megállítani, nem lehet közben facebookozni. Hiszek a minőségi filmnézésben."

A teljes Saul fia sajtótájékoztató, vágatlanul

Ön látta már a Saul fiát?

Ne maradjon le semmiről!