Középiskolás vagy? Szeretsz filmeket csinálni?

2016.09.23. 10:39

Akkor indulj a 12. Országos Középiskolai Filmszemlén a kisfilmeddel! A középiskolások által készített rövidfilmekre a Káldor Miklós Kollégium hirdet idén is pályázatot. A 12. O.K. Filmszemlére maximum 15 perces alkotásokat várnak, a zsűri elnöke Mundruczó Kornél lesz, a fődíj 100 ezer forint. Nevezési határidő november 15. , az alkotásokat az Indavideo oldalára lehet feltölteni.

A december első hétvégéjén tartandó fesztiválon vendég lesz még Hajdu Szabolcs rendező, és a programban szerepel az Ernelláék Farkaséknál című legújabb filmjének a közönségtalálkozós vetítése. Workshopot tart az animációs rendező Szabó Máté, aki még a 4. O.K. Filmszemle győztese lett a Memento című filmjével, ami fent van az Indafilmen. Íme:

Memento

A zsűri tagjai még: Balog Judit színésznő, Kende János operatőr és Sas István reklámfilmes. A szemle december 2-tól 4-ig tart a kollégium budapesti épületében, ahol a pályaműveket elemzik is. Témamegkötés nincs, azt a tavalyi szemlénél eltörölték. A tavalyi nyertes filmek itt láthatóak.