Mulasztás okozhatta a magyar díszletépítő halálát a Szárnyas fejvadász 2 forgatásán

2016.09.26. 09:49

Nem kizárt, hogy mulasztás okozta a Szárnyas fejvadász 2 forgatásán meghalt magyar díszletépítő halálát, mondta az elhunyt fiatalember ügyvédje a Blikknek. A 28 éves férfira augusztus 25-én omlott díszfal a XV. kerületi Felsőkert utcában, az Origo filmstúdióban.

A Blikk hétfői számában újabb részleteket közölt a tragédiáról: úgy tudják, négy ember végezte a díszlet bontási munkálatait, akik közül ketten azt a feladatot kapták, hogy kívülről figyeljék, nem mozdul-e meg idő előtt az építmény. A balesetben elhunyt E. Gábor és társa ezalatt a szerkezet bontásával foglalkozott, a merevítőkkel rögzített építményt az oldalára szerették volna dönteni, ám hirtelen reccsenést hallottak.

A munkát kívülről felügyelő dolgozók ekkor kiabálni kezdtek, mire a két férfi megpróbált kijutni, ám a lap információi szerint Gábor megtorpanhatott, valószínűleg guggolva próbálta magát védeni a ráomló fagerendák elől. Hiába viselt védőfelszerelést, például sisakot, a balesetben életét vesztette.

A férfi ügyvédje, Rónai Péter szerint nem kizárt, hogy mulasztás okozta a tragédiát, felmerült ugyanis, hogy a díszlet bontásán dolgozók nem kaptak konkrét utasítást a feladat elvégzésére. "A hozzátartozók fájdalmán sajnos már nem lehet enyhíteni, de talán meg lehet akadályozni, hogy a jövőben hasonló eset történjen" – mondta az ügyvéd. A 28 éves férfi gyáli temetésén a stáb egy része is részt vett, a szertartáson ott volt többek között a film rendezője, Denni Villeneuve és Ryan Gosling is.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport