Ír színésznő lesz a Zsivány egyes főhősének az anyja

2016.09.28. 11:51

A decemberben a mozikba kerülő Zsivány egyes - Egy Star Wars-történet főszereplője a Felicity Jones alakította Jyn Erso lesz A Nő, Aki a Haverokkal Közösen Ellopja A Halálcsillag Tervrajzait, Mads Mikkelsen meg az apja, Galen, bár ezt hivatalosan még nem jelentették be, csak a színész szólta el magát egy interjúban. Mától teljes a család: megvan a Jyn anyját alakító színésznő is.

Lyra Ersót a filmben a The Fall (itthon Hajsza címen vetíti a Paramount Channel) című sorozatból ismert Valene Kane alakítja, aki egyébként 3 évvel fiatalabb, mint a filmbéli lánya - ebből következően igencsak flashbackekben lesz majd látható. A színésznő a Belfast Live-nak azt nyilatkozta, hogy nagyon meglepte a felkérés, mert a Star Wars-filmeken nőtt fel, és élete egyik álma volt, hogy majd egyszer szerepelhessen a franchise-ban.

El sem hittem, hogy megtörténik velem, míg ott nem álltam Izlandon és el nem kezdtük a munkát.

Ebből menten le is szűrte minden rajiongói oldal, hogy az Erso-család a filmben már korábban bejelentett jeges-havas bolygóról származik, amitől mi azért nem jöttünk nagyon izgalomba. Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a Star Wars VII-ben főszereplő Rey anyjának a rajongói bázis 90 százaléka Jynt tartja, így az anyjával együtt egy kellemesen badass nőkből álló vérvonalat húznak fel a franchise-ba, amiben erős női karakter eddig nem is nagyon volt. A filmet december 16-tól vetítik a mozik.

Ne maradjon le semmiről!